Municipalitatea continuă lucrările pe strada Iuliu Maniu

0

Zeci de botoşăneni care au case pe strada Iuliu Maniu aşteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor de reabilitare a acestei artere rutiere. Refuzul multor taximetrişti de a onora comenzi în zonă, praful şi noroiul, dar şi faptul că pe unele tronsoane strada arată mai rău decât o uliţă din mediul rural – stau la baza nerăbdării şi nemulţumirilor celor care au case în zonă. Primarul Cosmin Andrei a ajuns astăzi în zonă pentru a discuta cu muncitorii firmei care execută lucrările şi cu cetăţenii.

Pentru a evalua situaţia, edilul s-a deplasat pe jos pe toată lungimea străzii, care, pe porţiunea spre Tulbureni, se prezintă mai rău ca o uliţă din mediul rural.

Este o lucrare la care țin foarte mult, o investiție pe care am bugetat-o încă de acum trei ani în Consiliul Local, atunci când am avut ocazia să alocăm fonduri și pentru acest tronson care este cel mai dificil. Pe tronsonul care era deja asfaltat, înlocuim partea carosabilă. Lucrările sunt în grafic, se lucrează destul de intens și sunt mulțumit de activitatea societatea Conrec până acum”, a declarat primarul.

Potrivit edilului, lucrările pe o porţiune de stradă vor fi finalizate în aproximativ două luni, urmând ca ulterior să se intervină și pe partea care duce spre stația de epurare din zona Tulbureni. Aici lucrările presupun asfalt, amenajarea trotuarelor, dar și amenajarea unor trepte pietonale, într-o zonă în pantă. Edilul a recunoscut că unii botoşăneni i-au spus încă de anul trecut că nu cred că strada lor va mai fi modernizată.

Nova Apaserv solicitată să intervină în zonă

Primarul a solicitat conducerii Nova Apaserv să intervină în zonă, mai ales că unii cetăţeni s-au plâns că nu mai au presiune la apă.

Am solicitat societății Nova Apaserv să înlocuiască conducta de alimentare cu apă pentru că este foarte veche și să nu ajungem în situația în care vom avea asfalt și să trebuiască să revenim pentru rezolvarea avariilor. Așteptăm în continuare sprijinul dumnealor pentru a avea o lucrare mai largă”, a spus edilul.

Cosmin Andrei este mulţumit că, prin aceste lucrări, o zonă periferică a oraşului va fi adusă la un aspect compatibil cu cel al unui municipiu reşedinţă de judeţ. „Vom avea un Botoșani, cel puțin pe acest tronson, la periferie la fel ca în centru. Intenționez să asfaltez toate străzile limitrofe, vom avea documentații și pentru Grăniceri, Aleea Humulești, Vasile Lupu. Îmi doresc ca în acest an aceste străzi să fie asfaltate și să continuăm cu alt cvartal de străzi, care este adiacent arterei Tudor Vladimirescu”, a explicat Cosmin Andrei.

Reabilitarea străzii Iuliu Maniu presupune un efort financiar de 5,8 milioane de lei, bani alocaţi de la bugetul local.

Deja ai votat!
se încarcă...