Un botoșănean a sunat la 112 să fie luat la pușcărie

0

Un botoșănean condamnat la închisoare cu executare pentru furt a sunat la 112 pentru a-i anunța pe polițiști unde se află, pentru a fi încarcerat. Întâmplarea neobișnuită s-a petrecut luni seară, pe 8 martie a.c., când Daniel Maicariu, de 32 de ani, din comuna Ripiceni, a fost condamnat definitiv de judecătorii Curții de Apel Suceava la patru ani de detenție.

Recidivist, botoșăneanul furase în 2018 două biciclete și a mai încerca să fure dintr-o locuință, dar a fost prins. Arestat după comiterea faptelor, el a fost pus ulterior în libertate și trimis în judecată, iar procesul s-a întins până luni. Imediat ce instanța a emis mandatul de executare pe numele lui, polițiștii l-au căutat la domiciliu, iar cunoscuții l-au anunțat de îndată.

Doar că bărbatul, care se afla în satul Fetești, din comuna Adâncata (județul) Suceava, în loc să se ascundă cum fac alți infractori, a luat decizia să se autodenunțe. A sunat la 112 și i-a anunțat pe polițiști că a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare și că trebuie încarcerat.

Surprinși în urma apelului primit, polițiștii suceveni au făcut mai întâi o serie de verificări, iar după ce au realizat că povestea botoșăneanului este adevărată, și-au trimis colegii să-l ridice. Așa se face că Daniel Maicariu a fost preluat de polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Adâncata și adus sub escortă la Penitenciarul Botoșani, unde a fost încarcerat în vederea executării pedepsei.

 

Deja ai votat!
se încarcă...