joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTBărbat arestat după ce şi-a ucis fratele geamăn (video)

Bărbat arestat după ce şi-a ucis fratele geamăn (video)

Bărbatul care şi-a ucis fratele geamăn la Unţeni a fost fost arestat preventiv. Magistrații Tribunalului Botoșani au admis, miercuri, propunerea procurorilor privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

Bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor, iar acum se află, deja, în arestul Poliției. În vârstă de 50 de ani, acesta a fost încătuşat de un echipaj de poliţie la doar câteva minute după ce a comis teribila faptă. Bărbatul nu a opus deloc rezistenţă, iar după finalizarea cercetărilor la faţa locului, făcute de criminalişti şi procuror, acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transportat mai întâi la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Pacientul a ajuns în serviciul UPU cu tulburări de comportament, etilism cronic. A fost investigat, a negat consumul de diluant, după care a fost direcţionat către un consult de specialitate la Secţia de Psihiatrie. Cadrele medicale au evidenţiat că nu prezenta tulburări de comportament în momentul examinării”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Ulterior, acesta a fost dus în arestul poliţiei, unde va rămâne până la prezentarea în faţa procurorilor. Poliţiştii vor propune arestarea acestuia pentru 30 de zile.

Crimă odioasă între fraţi gemeni

Tragedia care a îngrozit întreaga comunitate a avut loc marţi. Cei doi fraţi locuiau împreună cu mama lor, în vârstă de 80 de ani, în casa părintească. Potrivit oamenilor din sat, cei doi bărbaţi munceau cu ziua, însă erau liniştiţi şi, în afara de slăbiciunea de a bea un pahar în plus, nu aveau alte vicii. Ba chiar din contra, cei doi aveau grijă de mama lor, bolnavă.

În ziua fatidică, agresorul ar fi rugat un vecin să-i cumpere o sticlă de diluant spunând că are nevoie prin gospodărie. Între timp acesta a mers la un bar din sat şi a băut câteva sticle de bere, iar la un moment dat, din greşeală, a luat două guri de diluant. Acesta a scuipat repede lichidul toxic, dar unul dintre vecini a apelat la 112. O ambulanţă a mers la faţa locului, iar cadrele medicale l-au consultat pe bărbat. Acesta era conştient şi nu prezenta semne de intoxicare şi nici nu era agresiv, însă, a refuzat transportul la spital, motivând că nu are nimic şi că nu el a chemat ambulanţa.

Între timp, fratele acestuia a ajuns şi el la ambulanţă, insistând ca acesta să meargă totuşi la spital pentru a fi consultat, de teamă să nu i se facă rău ulterior. Grija pe care i-o purta fratelui cu câteva minute mai mic avea, însă, să se întoarcă împotriva sa, pentru că acesta a început să devină mai agresiv cu fratele care insista să meargă la spital.

Agresorul a dat dovada de o violenţă ieşită din comun

Cei doi au mers acasă, însă, conflictul dintre ei a escaladat, iar într-un acces de furie, când cei doi erau în spatele casei, lângă nişte coceni, agresorul a luat un cuţit şi a început să lovească cu o violenţă ieşită din comun. A înfipt lama cuţitului în faţa şi în gâtul propriului frate de câteva zeci de ori.

Ulterior, cu un calm nefiresc, acesta a mers la un bar din apropiere, unde i-a spus barmanului ce a făcut. „Eu am sunat la şeful de post şi am zis să chem ambulanţa, poate mai are vreo şansă”, a povestit cel care a apelat serviciul 112.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...