Proiect regional cultural derulat în comunităţi botoşănene

0

Conducerea Consiliului Județean Botoșani și parlamentarii Marius Budăi și Alexandra Huțu s-au întâlnit cu Aurelian Bălăiţă, rectorul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, și Doru Zaharia, președintele Federației EDU CULT. Subiectul principal al discuțiilor a vizat programul pe care autoritățile și organizațiile neguvernamentale ar trebui să-l deruleze pentru ca tinerii să redescopere actul cultural în toate formele sale. De asemenea, a fost abordată și tema deschiderii unei secții de teatru a Universității la Botoșani.

Doru Zaharia a prezentat proiectul regional „Impro Edu Cult”, în care partener principal va fi Consiliul Județean Botoșani și parteneri locali consiliile municipale Botoșani și Dorohoi și cele orășenești Bucecea, Darabani, Flămânzi, Săveni și Ștefănești. Prin acest proiect regional, Federația EDU CULT va crea în instituțiile școlare interesate Incubatoare de Resurse Culturale. În cadrul acestor Incubatoare vor funcționa Ateliere de improvizație care vor contribui la: dezvoltarea imaginației și a gândirii critice; dezvoltarea inițiativei și stimularea facultăților creatoare; inițierea și formarea unor abilități de comunicare verbală, paraverbală și nonverbală; stimularea capacității de joc și a implicării în lucrul în echipă și stimularea componentelor inteligenței emoționale. Grupurile țintă ale proiectului, care se va implementa în trei ani, vizează trei categorii de vârstă, și anume: elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal.

Este o inițiativă foarte frumoasă a domnilor de la Universitatea Națională de Artă «George Enescu» Iași pe care noi o vom sprijini cu toate puterile. Județul nostru este unul eminamente cultural, atât prin personalitățile pe care le-a dat, cât și prin viața culturală pe care o are. Proiectul prezentat de domnul Doru Zaharia, care a ales să fie implementat pentru prima dată în județul nostru, nu poate decât să ne bucure și sperăm să menținem vie flacăra culturii în acest colț de țară”, a declarat Doina Federovici, la finalul discuțiilor.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...