Bărbat mort în condiţii suspecte în drum spre Iaşi

0

Un bărbat din Lunca, care a fost agresat în urmă cu o săptămână de un consătean, a murit ulterior în ambulanţă în drum spre Iaşi, după o infecţie generalizată în tot corpul.

Totul a început pe data de 5 martie, în timp ce bărbatul, de 34 de ani, se deplasa spre casă. Pe drum acesta s-a întâlnit cu un consătean, iar între cei doi a izbucnit un scandal. Pe fondul unor reproşuri pe care şi le-au adus unul altuia, vecinul l-a lovit cu pumnul în zona feţei. Bărbatul a căzut la pământ, după care agresorul a fugit. Potrivit declaraţiilor victimei, un tânăr de 18 ani din comuna Lunca este persoana bănuită de comiterea faptei.

Bărbatul a ajuns atunci la spital, cu ambulanţa, spunând că a fost bătut, astfel că s-au sesizat şi poliţiştii. „Cel agresat a fost diagnosticat cu o contuzie forte şold stâng. A fost investigat, radiografie şold, pelvis, după care a plecat la domiciliu”, a spus un cadru medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

Miercuri seara bărbatul a mers din nou la spital cu maşina personală, acuzând o stare generală de rău şi dureri abdominale şi la nivelul coapsei. După un set de investigaţii sumare, acesta a fost diagnosticat cu şoc septic, hematom coapsă stângă şi abdomen acut. A fost imediat dus în sala de operaţii, unde medicii au scos cheagul de sânge format la nivelul coapsei, după care au observat că bărbatul nu mai avea puls la nivelul arterei femurale, iar bicepsul femural era rupt parţial. A fost ulterior cusut şi s-a solicitat transferul la Iaşi, la Clinica de chirurgie vasculară. Doar că în ambulanţă, pe drum spre Iaşi, bărbatul a intrat în stop cardiorespirator din cauza stării grave în care era.

Iniţial, oamenii legii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Ulterior, însă, după decesul bărbatului, aceştia au schimbat încadrarea. „În urma decesului bărbatului de 34 de ani, din data de 10 martie 2021, au fost extinse cercetările și sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind dispusă efectuarea unei autopsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...