Concurs inedit lansat de Comisariatul de Mediu Botoșani – „Prima barză”

0

Inițiativă inedită a Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Botoșani. Încercând să atragă populația în acțiunile de ocrotire a mediului și faunei, Comisariatul Botoșani a lansat o nouă provocare – Programul „Prima Barză”. Acțiunea vine să marcheze și Ziua Gărzii Naționale de Mediu, sărbătorită în fiecare an pe 12 martie.

„E primăvară! Se întorc păsările călătoare și vrem să-l avem alături pe cel mai atent observator al acestora”, este mesajul conducerii Comisariatului Botoșani. Astfel, botoșănenii sunt invitați să surprindă într-o fotografie prima barză care s-a așezat într-un cuib pe raza județului Botoșani.

Cel care fotografiază prima barză și transmite imaginea Comisariatului de Mediu, cu un mesaj cu datele de identificare ale amplasamentului – localitate, comună /oraș, un punct de referință – va primi un premiu și va fi cooptat în rândul cercetașilor. Pentru a putea intra în concurs, participanții trebuie să fotografie barza în cuib, nu în zbor sau la sol. Asta pentru ca organizatorii concursului să realizeze și un fel de <<recensământ>> al berzelor care au cuibul în județul Botoșani. „Noi verificăm, și dacă eşti PRIMUL observator, vei primi din partea comisarilor de mediu o diplomă de participare, o surpriză dulce și posibilitatea de a deveni membru în cadrul Centrului Local „Cutezătorii” Botoșani al Organizaţiei Naționale <<Cercetașii României>>”, a transmis Cristina Kashyap, inspectorul șef al Comisariatului de Mediu Botoșani.

Concursul se va desfășura pe pagina de Facebook a Comisariatului de Mediu Botoșani https://www.facebook.com/GardaDeMediuBotosani, tot aici urmând a fi transmise și fotografiile realizate de botoșăneni.

 

Deja ai votat!
se încarcă...