Locuință distrusă în urma unui incendiu. Focul a izbucnit după un scurtcircuit

Un bărbat de 54 ani, din satul Bobulești, orașul Ștefănești, și-a văzut locuința distrusă, în urma unui incendiu izbucnit joi seară. Bărbatul a observat flăcările la timp și a ieșit singur din locuință, după care a chemat pompierii în ajutor.

„Un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești, cu o autospecială cu apă și spumă, dar și pompierii voluntari din oraș au ajuns la fața locului și au stins incendiul care a cuprins bunurile dintr-o cameră și hol, dar și o parte din acoperișul casei. Pompierii au înlăturat și pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

După ce au stins flăcările, pompierii au analizat modul în care s-a devoltat incendiul și au ajuns la concluzia că focul a fost generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit.

Pompierii spun că aceste incendii pot fi prevenite, dacă:

❌ Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

❌ Nu interveniţi asupra contorului;

❌ Nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;

✔️ Utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;

✔️ Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

✔️Amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede; majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apă;

✔️Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului;

✔️Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei de utilizare, cu personal autorizat;

✔️ Orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de personal autorizat.

Deja ai votat!