Masacru făcut de braconieri. Doi suspecți puși sub urmărire penală

0

Doi braconieri au fost puși sub urmărire penală, după ce au ieșit de mai multe ori la vânătoare cu ogarii și au provocat un adevărat masacru pe fondurile de vânătoare. Cazul se află în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, care au precizat că suspecții ar fi reușit să vâneze ilegal un număr de 15 căprioare, 9 iepuri și 28 păsări.

„În baza probatoriului administrat s-a reținut faptul că în perioada 28 octombrie – 13 decembrie 2020, două persoane, identificate la acest moment, s-au deplasat de 11 ori pe suprafețele agricole și imașurile comunale din extravilanul comunelor Vorniceni, Știubieni și Ungureni, județul Botoșani, fiind însoțite de câini de vânătoare din rasa ogar. Au desfășurat activități de pândire, căutare, stârnire, urmărire, hăituire, capturare și ucidere a animalelor și păsărilor cu ajutorul ogarilor, fără a deține permis de vânătoare. Au reușit să vâneze ilegal un număr de 15 căprioare, 9 iepuri și 28 păsări, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind de 39.256 euro sau echivalentul în lei”, se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni.

Dosarul penal deschis pe numele suspecților este instrumentat de către organele de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Rurală numărul 9 Vlăsinești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

Precizăm că această etapă a procesului penal are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale acestora pentru a se constata dacă este sau nu cazul să dispună trimiterea în judecată, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Deja ai votat!
se încarcă...