sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăLocalMunicipalitatea botoşăneană începe să colecteze deşeuri voluminoase

Municipalitatea botoşăneană începe să colecteze deşeuri voluminoase

Municipalitatea botoşăneană, în colaborare cu societatea Urban Serv, demarează de mâine, 13 martie, campania de colectare a pieselor de mobilier, obiectelor de uz casnic și sanitar, saltelelor sau covoarelor care nu-și mai găsesc utilitatea.

Acestea vor fi preluate de la cetăţeni, în baza unui grafic stabilit și anunțat pe site-ul Primăriei, www.primariabt.ro, și al operatorului de salubritate, www.urbanserv.ro.

Astfel, până pe 24 aprilie, în fiecare zi de sâmbătă, cetățenii care locuiesc la bloc vor lăsa deșeurile voluminoase, până la ora 14:00, la sau lângă platformele destinate colectării gunoiului menajer. Aceștia vor anunța în cursul săptămânii asociația de proprietari, urmând ca asociaţia să anunţe operatorul de salubrizare. La numărul de telefon 0231.517.007 (dispeceratul Urban Serv), se vor specifica ziua depozitării și tipul de deșeu.

Colectare „din poartă în poartă” în zonele cu case

Potrivit reprezentanţilor primăriei, pentru cetățenii care locuiesc la case, colectarea se va face „din poartă în poartă”. Botoşănenii de la case vor trebui însă să anunțe operatorul cu cel puțin cinci zile înainte că au de predat deşeuri voluminoase.

Pentru agenții economici, colectarea se va face la sediul acestora, dacă dovedesc că au taxa specială de salubrizare plătită și vor anunța tot cu cinci zile înainte.

Atragem atenția cetățenilor că depozitarea deșeurilor voluminoase pe domeniul public, în afara zilelor de sâmbătă cuprinse în campanie, este interzisă și se sancționează cu amendă de către instituțiile abilitate”, a mai transmis conducerea primăriei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
-0.3 ° C
1.6 °
-0.6 °
90 %
0.5kmh
65 %
sâm
1 °
Dum
2 °
lun
0 °
mar
2 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...