sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăLocalRăzboi politic în CL de la semafoare şi profesionalismul funcţionarilor din primărie

Război politic în CL de la semafoare şi profesionalismul funcţionarilor din primărie

Consilierii municipali nu au ajuns la un consens în privinţa trecerii  instalaţiilor de semaforizare din administrarea Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement, la Direcţia Edilitare. Proiectul de hotărâre a fost adus ieri în atenţia consilierilor pentru a doua oară.

Consilierul liberal Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, nu s-a declarat de acord cu această măsură şi nu a ratat ocazia de a-i critica din nou pe funcţionarii din primărie. „Această teorie de a smulge bucăţi din DSPSA şi să le dea la Direcţia Edilitare mi se pare total neprofesionistă mai ales că, repet, colegii care sunt la primărie nu sunt pregătiţi şi nu sunt în stare să facă faţă acestei provocări. Domnule primar, înainte de a prelua bucăţi din diferite instituţii sau societăţi, profesionalizaţi corpul funcţionarilor din primărie. Eu înţeleg că opt ani le-aţi cântat în strună, v-a convenit de minune să fie acolo unde sunt o parte dintre ei, să nu folosesc termeni generali. O parte dintre ei nu au ce căuta la serviciul de zi cu zi pentru că nu-şi fac datoria, nu-şi fac treaba şi aceşti funcţionari cărora le puneţi pe umeri povara de a avea grijă de semafoarele din Botoşani o să vedeţi că o să clacheze, nu o să facă faţă”, a spus Eugen Ţurcanu. El a anunţat că nu va vota proiectul de hotărâre, apreciind că „este o chestie făcută în continuare pe genunchi şi nu se vrea deloc o chestie profesionistă”.

„Cetăţenii trebuie să fie informaţi corect”

Primarul Cosmin Andrei a explicat că prin transferarea acestei activităţi va fi modificat contractul prin care gestiunea semafoarelor era delegată, aşa cum a procedat şi DSPSA, „o direcţie care este umflată cu tot felul de activităţi pe care nu le duce la îndeplinire aşa cum ar trebui”. „Înainte de a critica, cred că ar trebui să vă uitaţi în ograda dumneavoastră, să vă gestionaţi aşa cum trebuie activităţile pe care le aveţi, nemaivorbind de faptul că este total nepotrivit, pentru că avem o lege strâmbă, dumneavoastră să vorbiţi din poziţia de consilier şi director în subordinea Consiliului Local şi acest lucru, din punctul meu de vedere, trebuie corectat mai devreme sau mai târziu, pentru că nu puteţi să decideţi în speţele care vă privesc, dar, dacă aşa este legea şi aşa suntem astăzi, aici aveţi posibilitatea să vorbiţi şi nu văd nicio problemă cu lucrul acesta, dar cetăţenii trebuie să fie informaţi corect”, a spus primarul. În continuare, Cosmin Andrei s-a referit şi la criticile aduse funcţionarilor din primărie. „În ceea ce priveşte profesionalismul colegilor, aţi avut patru ani un coleg de partid care a condus aparatul propriu al primarului şi ar fi putut să facă unele corecţii pe care le solicitaţi astăzi, deci ipocrizia de care daţi dovadă cred că este nepotrivită, atât din poziţia dumneavoastră de director, coleg cu cei care lucrează în aparatul propriu al primarului şi din poziţia de consilier în care folosiţi acest microfon şi această tribună doar pentru a arunca invective cu aspect politic”, i-a spus Cosmin Andrei directorului DSPSA.

Proiectul de hotărâre a fost respins la vot

Edilul le-a cerut consilierilor să voteze proiectul şi a dat asigurări că semafoarele din municipiul vor fi gestionate cu succes pentru că are încredere în colegii săi.

Eugen Ţurcanu nu a rămas dator cu răspunsul. „Înainte de a mă acuza pe mine cu sunt într-o poziţie care nu vă convine dumneavoastră, uitaţi-vă în stânga dumneavoastră, colegul care conduce şedinţa este directorul societăţii de salubrizare a oraşului şi mai este un coleg care conduce o instituţie cultură. Domnul primar nu a scăpat ocazia să mă atace din nou a mia oară. Nu mă identific deloc cu colegii din primărie, ca să fie clar, cu subiect şi predicat  pentru totdeauna”, a replicat Eugen Ţurcanu.

El i-a mai reproşat primarului că în ultimii patru ani s-a folosit de funcţionarii din primărie, i-a manipulat ca să aibă masă de manevră şi nu a avut nevoie de profesionişti.

După ce s-a încheiat acest nou „meci” Cosmin Andrei – Eugen Ţurcanu, s-a trecut la vot.

Proiectul a fost respins, deoarece a întrunit doar 11 voturi „pentru” date de consilierii PSD. Andrei Amos, Maricel Maxim, Eugen Ţurcanu, Cătălin Boboc, Monica Răileanu şi Daniel Botezatu (PNL) au votat împotrivă, în aceeaşi manieră votând şi consilierii USR – PLUS Raluca Curelariu şi Marcel Gheorghiţă. Ada Macovei, consilier PNL, s-a abţinut de la vot. Cătălin Flutur, Cătălina Lupaşcu (PNL) şi Liviu Toma (Pro România) nu au participat la şedinţă.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0.4 ° C
2.7 °
-0 °
93 %
1.7kmh
97 %
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
3 °
mie
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De Ziua Naţională fiecare defilează cu ce are, aşa că avem şi patrioţi pe două roţi.

EDITORIAL

Recenta năzbâtie a lui Ilie Năstase consemnată de către polițiștii de la rutieră în procesul verbal încheiat se referă la alcoolemia indicată de către...

GÂNDUL ZILEI

În dulcea nopții răcoare S-a stins până și ecoul, Sus pe cer, e carul mare, Iar lângă ea … boul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...