vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTUn mare scriitor şi patriot român a plecat la Ceruri

Un mare scriitor şi patriot român a plecat la Ceruri

Lumea academică şi culturală este mai săracă. Academicianul Nicolae Dabija, un mare scriitor şi un mare patriot român, a plecat din această lume, la vârsta de 72 de ani, fiind răpus de virusul care a îndoliat foarte multe familii din lumea întreagă.

Academicianul Nicolae Dabija a pierdut bătălia cu nemilosul virus care a schimbat ordinea întregului mapamond.

Scriitorul, istoricul literar și omul politic Nicolae Dabija a părăsit această lume la vârsta de 72 de ani, lăsând în urmă tristețe dar și o mare avere literară.

Cetățean de onoare al municipiului Botoșani începând cu anul 2013, mare iubitor al scrierilor lui Mihai Eminescu, prieten al mediului cultural botoșănean și nu numai, Nicolae Dabija s-a născut în satul Codreni, raionul Cimișlia, nepot al arhimandritului Serafim Dabija, un duhovnic român deportat în Gulag în 1947.

Membru de onoare al Academiei Române din 2003 și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei din 2012, Nicolae Dabija a fost autorul a peste 80 de volume de poezie, proză și eseuri.

Pentru contribuția sa, a fost onorat cu numeroase premii și distincții pe plan internațional.

Dumnezeu să îl ierte! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, a transmis conducerea Primăriei Botoşani.

Nicolae Dabija – un mare iubitor al Botoşaniului şi al poetului naţional Mihai Eminescu

Nicolae Dabija a participat la numeroase manifestări culturale organizate la Botoşani, fiind un mare iubitor al poetului naţional Mihai Eminescu.

În urmă cu două zile, scriitoarea Lucia Olaru Nenati anunţa că Nicolae Dabija se luptă cu boala şi i-a rugat pe toţi cei ce-l cunosc să se roage pentru el.

Propun, în disperare de cauză, să ne rugăm toți cei ce-l prețuim pe neasemuitul, unicul, viteazul poet de har și tribun, fratele nostru Nicolae Dabija și să ne concentrăm cu dorința profundă pentru sănătatea lui. Dacă tot se face vorbire adesea despre puterea gândului, haideți să încercăm, cu toții, cei deopotrivă și de-o samă slujitori ai muzelor, de pe-un mal și celălalt de Prut, pentru sufletul și trupul său aflat în necaz. Doamne ajută!”, a transmis Lucia Olaru Nenati.

Din păcate, Nicolae Dabija a fost răpus de acest virus nemilos. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...