Un mare scriitor şi patriot român a plecat la Ceruri

0

Lumea academică şi culturală este mai săracă. Academicianul Nicolae Dabija, un mare scriitor şi un mare patriot român, a plecat din această lume, la vârsta de 72 de ani, fiind răpus de virusul care a îndoliat foarte multe familii din lumea întreagă.

Academicianul Nicolae Dabija a pierdut bătălia cu nemilosul virus care a schimbat ordinea întregului mapamond.

Scriitorul, istoricul literar și omul politic Nicolae Dabija a părăsit această lume la vârsta de 72 de ani, lăsând în urmă tristețe dar și o mare avere literară.

Cetățean de onoare al municipiului Botoșani începând cu anul 2013, mare iubitor al scrierilor lui Mihai Eminescu, prieten al mediului cultural botoșănean și nu numai, Nicolae Dabija s-a născut în satul Codreni, raionul Cimișlia, nepot al arhimandritului Serafim Dabija, un duhovnic român deportat în Gulag în 1947.

Membru de onoare al Academiei Române din 2003 și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei din 2012, Nicolae Dabija a fost autorul a peste 80 de volume de poezie, proză și eseuri.

Pentru contribuția sa, a fost onorat cu numeroase premii și distincții pe plan internațional.

Dumnezeu să îl ierte! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, a transmis conducerea Primăriei Botoşani.

Nicolae Dabija – un mare iubitor al Botoşaniului şi al poetului naţional Mihai Eminescu

Nicolae Dabija a participat la numeroase manifestări culturale organizate la Botoşani, fiind un mare iubitor al poetului naţional Mihai Eminescu.

În urmă cu două zile, scriitoarea Lucia Olaru Nenati anunţa că Nicolae Dabija se luptă cu boala şi i-a rugat pe toţi cei ce-l cunosc să se roage pentru el.

Propun, în disperare de cauză, să ne rugăm toți cei ce-l prețuim pe neasemuitul, unicul, viteazul poet de har și tribun, fratele nostru Nicolae Dabija și să ne concentrăm cu dorința profundă pentru sănătatea lui. Dacă tot se face vorbire adesea despre puterea gândului, haideți să încercăm, cu toții, cei deopotrivă și de-o samă slujitori ai muzelor, de pe-un mal și celălalt de Prut, pentru sufletul și trupul său aflat în necaz. Doamne ajută!”, a transmis Lucia Olaru Nenati.

Din păcate, Nicolae Dabija a fost răpus de acest virus nemilos. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Deja ai votat!
se încarcă...