Copil ajuns la spital din cauza unei curiozităţi

0

Un copil de doar trei ani a ajuns la Iaşi din cauza unei curiozităţi. Micuţul se juca în casă şi a descoperit mai multe bile magnetice. Din joacă, micuţul a băgat două dintre acestea în gură şi le-a înghiţit. Părinţii au realizat imediat acest lucru, astfel că l-au dus la spital, cu maşina proprie. Copilul a fost supus unui examen radiologic, care a evidenţiat că bilele erau ajunse în stomac.

Cadrele medicale au decis să îl ţină sub observaţie, dar bilele nu au fost eliminate pe cale naturală, aşa cum s-ar fi aşteptat. Din acest motiv, a fost solicitat transferul micuţului la Spitalul de copii Iaşi, iar o ambulanţă l-a transportat, împreună cu un părinte, în judeţul vecin. „Copilul înghiţise cele două bile de trei zile, însă nu le-a eliminat. Erau în continuare în stomac, existând pericolul de a se crea probleme la nivel intestinal”, a precizat un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Medicii specialişti urmau să decidă dacă se impune sau nu operaţia pentru ca bilele magnetice să fie scoase din abdomen.

Deja ai votat!
se încarcă...