Municipalitatea va amenaja o nouă zonă de agrement

0

Municipalitatea va amenaja versantul Pacea, zonă care va veni în completarea Parcului de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa. Potrivit conducerii primăriei, zona va deveni un adevărat complex pentru petrecerea timpului liber. Botoșănenii vor avea la dispoziție numeroase facilități și obiective, amenajate pe 21 de hectare.

În urmă cu câteva zile, a fost semnată autorizația de construire a acestui obiectiv, fiind întocmită și documentația pentru execuție lucrări. Pasul următor este organizarea licitaţiei pentru desemnarea constructorului care să execute lucrările.

Proiectul are o valoare de 9,4 milioane de lei. Este vorba despre o finanţare europeană atrasă de municipalitate, partea de cofinanţare fiind de 280.000 de lei. După finalizarea lucrărilor, botoșănenii vor avea parte de o nouă zonă de sport, picnic și relaxare.

Viitoarea zonă de sport şi agrement va include: patru foișoare, 12 grătare cu mobilier, 40 mese picnic, 62 de bănci SMART, skatepark (1.467 de metri pătraţi), zonă pentru jocuri de iarnă – pârtie săniuș și tubing (2.200 de metri pătraţi), loc de joacă pentru copii (2.000 mp), zonă paintball (5.000 mp), zonă escaladă (172 mp), piste pentru tir cu arcul (562 mp), căsuțe în copaci, zonă tiroliană, terenuri de sport – fotbal și baschet (2.091 mp), labirint (920 mp), alei, pietonale, piste de alergare și pentru biciclete/role.

Deja ai votat!
se încarcă...