spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTŞcolile din două comune botoşănene intră în scenariul roşu

Şcolile din două comune botoşănene intră în scenariul roşu

Începând cu 15 martie, unităţile de învăţământ din comunele Curteşti şi Suliţa îşi vor desfăşura activitatea în scenariul roşu. Este vorba despre opt unităţi de învăţământ, reprezentând 1,67 % din totalul unităţilor şcolare din judeţul Botoşani. Aici învaţă 544 de elevi, dintre care 382 vor merge la şcoală, iar 162 vor avea ore online.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a anunţat că 265 de unităţi de învăţământ (55,44 %)  îşi vor desfăşura activitatea după scenariul verde, cu prezenţa tuturor elevilor la şcoală. În cele 265 de unităţi învaţă 27.204 de elevi.

În scenariul galben se vor afla 204 de unităţi de învăţământ (42,68 %). Aici învaţă 34.681 de elevi, dintre care 18.291 de elevi vor veni la şcoală, iar 16.390 vor avea ore online.

Altfel spus, la nivelul judeţului Botoşani, 45.877 de elevi (73,14 % din totalul populaţiei şcolare) vor veni la şcoală, în timp ce 16.844 de elevi, reprezentând 26,86 % din totalul populaţiei şcolare, îşi vor desfăşura activitatea online.

Potrivit oficialului, şcolile din municipiul Dorohoi sunt în continuare în scenariul verde, în timp ce, la nivelul municipiului Botoşani, unităţile de învăţământ rămân în scenariul galben.

Activitate online la Grădiniţa 22 

Tot de luni, 15 martie, cei 292 de copii înscrişi la Grădiniţa 22, din cartierul Parcul Tineretului, îşi vor desfăşura activitatea în mediul online, dat fiind faptul că unitatea intră în reabilitare. Lucrările sunt derulate în baza unei finanţări atrase de municipalitatea botoşăneană în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Situaţia scenariilor de desfășurare a activității începând cu 15 martie 2021 în unitățile de învățământ poate fi vizualizată aici.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...