Afgani prinși la frontiera cu Ucraina

0

Doi cetățeni afgani, care au trecut ilegal frontiera dintre România și Ucraina, au fost prinși cu ajutorul poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi. Cei doi transfugi au fost prinși vineri seară, după ce au fost observați, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, de polițiștii de frontieră dorohoieni, care anunțat imediat autoritățile ucrainene. Suspecții au fost prinși imediat și acuzați de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

„În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi bărbaţi sunt de cetățenie afgană, aceștia fiind solicitanţi de azil în România. De asemenea, s-a constatat faptul că documentele temporare de solicitanți de azil erau expirate din luna noiembrie a anului trecut”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În cauză, se efectuează cercetări în comun cu autorităţile de frontieră din statul vecin sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Deja ai votat!
se încarcă...