joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTRază de speranţă pentru un bărbat greu încercat de viaţă

Rază de speranţă pentru un bărbat greu încercat de viaţă

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din localitatea Vatra, comuna Hudești, care timp de opt ani a locuit într-o baracă a primit un ajutor nesperat pentru o viaţă mai bună. Acestuia i-a fost construită o casă nouă unde să se poată adăposti, iar salvatorul său i-a mai îndeplinit un vis, acela de a-şi recăpăta vederea la ochiul drept.

Viaţa lui Ion Frunzuc a fost umbrită încă din copilărie. A avut un trai cu lipsuri, fără mari posibilități, iar la vârsta de patru ani și-a pierdut vederea la ochiul stâng. Mai târziu a plecat la muncă, pentru a se putea întreține, la București, unde a stat cinci ani, iar apoi la Cluj. Acolo a întâlnit-o pe cea care i-a dăruit doi copii, însă neînțelegerile dintre ei au dus la despărțire. De atunci au trecut 30 de ani, iar bărbatul nu mai are nici o veste din partea copiilor.

La un moment dat, acesta s-a întors în satul natal, iar treptat a început să-și piardă vederea şi de la ochiul drept, motiv pentru care nu a mai putut munci. Părăsit de toți cei dragi, părinții au murit, iar frații au rupt legătura cu el, bărbatul a locuit timp de opt ani într-o baracă, fără curent electric, în frig, din mila consătenilor.

„Toți se miră cum de mai trăiesc. Atâția ani am stat în baraca asta. N-am avut posibilitate, n-am putut munci din cauza vederii mele care este foarte slabă, abia zăresc. Trăiesc din mila vecinilor, am o vecină care-mi face focul și îmi aduce mâncare”, a spus bărbatul.

„Nu am crezut că o să mai trăiesc bucuria asta”

Într-o zi însă, pe strada acestuia a apărut o rază de speranţă. Astfel, un om cu suflet mare dintr-un sat vecin a aflat de cazul lui și l-a prezentat comunității, astfel toți s-au mobilizat pentru a-i face o casă. Locuinţa a fost finalizată în mai puțin de o săptămână.

“Nu am cuvinte să-i mulțumesc domnului Nicușor. Nu am crezut că o să mai trăiesc bucuria asta, de a avea propria casă. Dumnezeu să-l răsplătească”, a spus Ion Frunzuc.

De asemenea, știind de posibilitatea de a-și pierde de tot vederea, omul care l-a ajutat cu construcția casei a făcut posibilă și realizarea dorinței ca bătrânul să-și recapete vederea integral la ochiul drept, care în momentul de față este afectat în proporție de 80%. Astfel, pe 23 martie Ion Frunzuc va suferi o intervenţie care îl va ajuta să-şi recapete vederea cu ochiul drept.

Acum tot ce-şi mai doreşte bărbatul este să aibă o farfurie cu mâncare. Acesta trăiește din ajutor social care este în valoare de 140 de lei pe lună.

– Raluca PANȚIRU

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...