Rază de speranţă pentru un bărbat greu încercat de viaţă

0

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din localitatea Vatra, comuna Hudești, care timp de opt ani a locuit într-o baracă a primit un ajutor nesperat pentru o viaţă mai bună. Acestuia i-a fost construită o casă nouă unde să se poată adăposti, iar salvatorul său i-a mai îndeplinit un vis, acela de a-şi recăpăta vederea la ochiul drept.

Viaţa lui Ion Frunzuc a fost umbrită încă din copilărie. A avut un trai cu lipsuri, fără mari posibilități, iar la vârsta de patru ani și-a pierdut vederea la ochiul stâng. Mai târziu a plecat la muncă, pentru a se putea întreține, la București, unde a stat cinci ani, iar apoi la Cluj. Acolo a întâlnit-o pe cea care i-a dăruit doi copii, însă neînțelegerile dintre ei au dus la despărțire. De atunci au trecut 30 de ani, iar bărbatul nu mai are nici o veste din partea copiilor.

La un moment dat, acesta s-a întors în satul natal, iar treptat a început să-și piardă vederea şi de la ochiul drept, motiv pentru care nu a mai putut munci. Părăsit de toți cei dragi, părinții au murit, iar frații au rupt legătura cu el, bărbatul a locuit timp de opt ani într-o baracă, fără curent electric, în frig, din mila consătenilor.

„Toți se miră cum de mai trăiesc. Atâția ani am stat în baraca asta. N-am avut posibilitate, n-am putut munci din cauza vederii mele care este foarte slabă, abia zăresc. Trăiesc din mila vecinilor, am o vecină care-mi face focul și îmi aduce mâncare”, a spus bărbatul.

„Nu am crezut că o să mai trăiesc bucuria asta”

Într-o zi însă, pe strada acestuia a apărut o rază de speranţă. Astfel, un om cu suflet mare dintr-un sat vecin a aflat de cazul lui și l-a prezentat comunității, astfel toți s-au mobilizat pentru a-i face o casă. Locuinţa a fost finalizată în mai puțin de o săptămână.

“Nu am cuvinte să-i mulțumesc domnului Nicușor. Nu am crezut că o să mai trăiesc bucuria asta, de a avea propria casă. Dumnezeu să-l răsplătească”, a spus Ion Frunzuc.

De asemenea, știind de posibilitatea de a-și pierde de tot vederea, omul care l-a ajutat cu construcția casei a făcut posibilă și realizarea dorinței ca bătrânul să-și recapete vederea integral la ochiul drept, care în momentul de față este afectat în proporție de 80%. Astfel, pe 23 martie Ion Frunzuc va suferi o intervenţie care îl va ajuta să-şi recapete vederea cu ochiul drept.

Acum tot ce-şi mai doreşte bărbatul este să aibă o farfurie cu mâncare. Acesta trăiește din ajutor social care este în valoare de 140 de lei pe lună.

– Raluca PANȚIRU

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...