APC Botoșani este Promotor al voluntariatului în cadrul unui program naţional

0

Ca urmare a finalizării procesului de selecție, Secretariatul General al Guvernului a făcut cunoscută lista organizațiilor promotoare din ediția a II-a a Programului „Promotorii Voluntariatului în România” – 2021. Printre cele 19 organizații selectate se numără și Asociația pentru Protecția Consumatorilor (APC) Botoșani.

Scopul acestui program este creșterea gradului de susținere a voluntariatului de către autoritățile publice locale. Acest program naţional are drept obiectiv principal sprijinirea dezvoltării capacității operaționale a organizațiilor neguvernamentale, prin stimularea parteneriatului dintre administrația publică locală și ONG-urile din domeniul voluntariatului pentru încurajarea activităților și demersurilor realizate de către acestea la nivel central și local, în beneficiul comunităților locale.

Programul <Promotorii Voluntariatului în România> se desfășoară pe parcursul anului 2021 sub patronajul Guvernului României, împreună cu organizațiile neguvernamentale – promotoare ale voluntariatului și în parteneriat cu structurile asociative ale autorităților publice locale din România, după cum urmează: Asociația Comunelor din România, Asociația Orașelor din România, Asociația Municipiilor din România, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România”, a declarat Radu Căjvăneanu, vicepreşedinte APC.

Pe 15 martie, a avut loc prima întâlnire a promotorilor, în format online, pentru detalierea activităților-cadru, a temelor de dezbatere, a  responsabilităților și a termenelor pentru activitățile propuse.

 

Deja ai votat!
se încarcă...