spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTBătăi de cap la înscrierea în platforma de vaccinare

Bătăi de cap la înscrierea în platforma de vaccinare

Botoşănenii care au încercat să se înscrie la vaccinare luni dimineaţă au trebuit să se înarmeze cu răbdare. Asta pentru că platforma de programări online ori nu a funcţionat, ori s-a blocat, ori a putut fi accesată foarte greu. „Am vrut să îmi programez fiica. Am intrat de la ora nouă pe platformă şi până la 11 ba dădea eroare pagina, nu se deschidea deloc sau nu puteai face nimic dacă se încărca. Abia după ora 11 am reuşit să mă loghez şi tot procesul de programare a durat maxim 5 minute”, a spus un botoşănean.

„STS lucrează aproape non-stop pentru a asigura fluență”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a recunoscut, dimineaţă, că platforma a avut probleme tehnice. Aceasta funcționează cu sincope, însă oficialul a spus STS lucrează intens pentru remediere.

„Sunt înscrise 77.000 de persoane. Este un lucru pe care l-am anticipat și care a fost anunțat în mod oficial pe site-ul platformei. E posibil să apară întârzieri în funcționalitatea platformei, având în vedere că se lucrează pe o platformă aflată în producție, existând riscul să apară aceste sincope în funcționare. Din acest motiv se lucrează în etape. Vă asigur că STS lucrează aproape non-stop pentru a asigura fluență. Cu siguranță, va apărea un mesaj pe platformă în momentul în care se vor finaliza toate procedurile operaționale. La acest moment este posibil să apară aceste disfuncționalități pentru că se lucrează pe o platformă aflată în producție, accesată de zeci de mii de utilizatori”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat că până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Până la ora 12:30 s-au deschis liste de așteptare pentru 30 de județe. Pe acestea s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare.

În localităţile cu rata de infectare de peste 4,5 la 1.000 de locuitori, va începe vaccinarea propriu-zisă a persoanelor care s-au programat deja.

Înscrieri se pot face şi prin intermediul call-center-ului

Pentru restul, vor fi alcătuite liste de așteptare. Oamenii se pot înscrie pe platforma națională de vaccinare sau prin intermediul call-center-ului.

Autoritățile au anunțat că listele de așteptare se vor deschide succesiv, pe județe (luate în ordine alfabetică), începând cu dimineața zilei de 15 martie 2021, ora 09:00. Vor fi trei intervale orare pentru deschiderea listelor. Bucureștiul figurează în ultimul dintre ele.

Autoritățile atenționează, însă că pot exista perioade de mentenanță în vederea optimizării aplicației. În aceste perioade este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri.

Luni dimineaţă au fost deschise listele pentru centrele de vaccinare din județul Botoșani în platforma de vaccinare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.5 ° C
9.6 °
9.3 °
85 %
3.4kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...