Încep lucrările la Urgenţe (video)

0

Astăzi s-a predat amplasamentul către reprezentanții asocierii conduse de către Conest SA Iași în vederea modernizării Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Mavromati.

„Este una dintre marile provocări ale mandatului meu de președinte al Consiliului Județean, dacă ținem cont de contextul epidemiologic actual. Toți am înțeles importanța acestui proiect și nu vom precupeți niciun efort pentru ca, în cel mai scurt timp, și botoșănenii să beneficieze de condiții foarte bune atunci când au nevoie de îngrijiri medicale”, a precizat Doina Federovici, preşedintele CJ Botoşani.

Reprezentanții beneficiarului (Spitalul Județean), ai constructorului, ai dirigintelui de șantier și cei ai proiectantului au pus astăzi la punct ultimele detalii.

Consiliul Județean a accesat o finanțare europeană prin POR 2014-2020 de peste 6,7 milioane de lei pentru modernizarea, extinderea și dotarea UPU. Contribuția autorității locale este de 135 de mii de lei.

Modernizarea UPU presupune extinderea cu o nouă clădire. Aceasta va avea o suprafață de 324,6 metri pătrați și un regim de înălțime P+1. De asemenea, va fi modernizat Corpul A al UPU, unde se va monta și o copertină de 240,5 metri pătrați.

 

Deja ai votat!
se încarcă...