Noi acțiuni pentru limitarea efectelor pandemiei

0

Polițiștii botoșăneni atenționează că, începând cu data de 14 martie a.c., ora de la care este interzisă circulația în afara locuinței a fost modificată. „Începând cu ora 22, cetățenii se pot deplasa în afara locuinței doar cu declaraţie pe propria raspundere”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean. Astfel, forțele de ordine vor efectua mai multe acțiuni în teren pentru a verifica dacă sunt respectate noile reglementări instituite în contextul stării de alertă.

În perioada 13-14 martie 2021, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza județului, au fost organizate 16 acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate peste 153 de locații de interes. „În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 35.000 de lei”, a declarat Delia Nenișcu.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 162 au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru este obligatoriu, iar 33 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea în afara locuinței pe timp de noapte.

 

Deja ai votat!
se încarcă...