Trotuare blocate de stâlpi pe strada Viilor

0

Reabilitarea străzii Viilor, lucrare aşteptată de foarte mulţi botoşăneni, a ajuns în atenţia publică şi printr-un aspect demn de Cartea Recordurilor. Pe o porţiune de trotuar, din 25 în 25 de metri, se află stâlpii pentru iluminat public. Practic, în forma actuală, chiar dacă reabilitate, trotuarele nu permit accesul mămicilor care ies la plimbare cu copiii aflaţi în cărucioare, dar nici al persoanelor imobilizate în scaun cu rotile.

Muncitorii firmei care are contract cu municipalitatea pe întreţinere şi reparaţii străzi au executat lucrările, astfel că mulţi botoşăneni s-au întrebat cum vor mai putea edilii să repare problema, din moment cu au fost puse pavele noi în jurul stâlpilor de pe trotuare. „Vom vedea ce va fi. Stâlpii au fost acolo de mult timp, numai că acum s-a îngustat trotuarul”, a declarat un botoşănean care locuieşte în zonă.

Primarul Cosmin Andrei a explicat că va fi lărgit trotuarul, astfel încât să fie permis accesul pietonilor. Potrivit edilului, trotuarul va fi lărgit spre proprietăţile din zonă.

Pe 1 martie, la demararea lucrărilor, primarul anunţa că în zonă vor fi amenajate aproximativ 25 de locuri de parcare, marcajele urmând a fi făcute după ce vor fi finalizate lucrările şi ţinând cont de normativele pe care avem în vigoare.

Edilul estima că lucrările se vor încheia în aproximativ două luni. Potrivit acestuia, în paralel cu aceste lucrări, se continuă cu proiectarea și analiza tronsonului de stradă Nicolae Iorga, de la intersecția cu strada Bucovina până la Dimitrie Ralet.

Deja ai votat!
se încarcă...