vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTZeci de cadre didactice diagnosticate cu Covid

Zeci de cadre didactice diagnosticate cu Covid

Explozie de cazuri COVID în școlile botoșănene. Nu mai puţin de 22 de cadre didactice, 4 cadre auxiliare și 23 de elevi de la mai multe școli botoșănene au fost depistați cu noul coronavirus, în ultimele şapte zile. Astfel, în urma efectuării testelor, au fost confirmați pozitiv COVID un profesor de la Școala Gimnazială Roma, infectat după ce a făcut vaccinul pe 2 martie, un profesor la Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani, o învățătoare de la Școala 16 Botoșani și un profesor de la Școala Specială ”Ion Pillat” Dorohoi, o învățătoare de la Școala Vlăsinești, o educatoare din Păltiniș, un profesor de la Liceul Șendriceni, un profesor de la Liceul Tehnologic Bucecea și un supraveghetor de la internatul Colegiului „A. T. Laurian”.

De asemenea, pozitivi au mai fost confirmați un elev de clasa XII-a de la Liceul „Alexandru Vlahuță” Șendriceni, un elev de clasa XII-a de la Liceul Pedagogic, un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Național ”A.T.Laurian”, un elev clasa a VII-a de la Școala 14 Botoșani, un elev de clasa VIII-a de la Școala ”Elena Rareș”, o elevă de la Școala 17 Botoșani și un altul de la Școala 7 Botoșani, un preșcolar de la Grădinița 18 și un altul de la Grădinția Seminarului Teologic.

33 de cazuri noi în judeţ

Datele centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică în ultimele 24 de ore la nivelul județului Botoșani arată că alte nu mai puțin de 33 de noi cazuri au fost confirmate cu Covid-19 la Botoșani.

12 dintre persoanele diagnosticate sunt din municipiul Botoșani, unde rata de infectare se apropie de 3 la mia de locuitori. Mai exact, indicele este de 2,84 la mia de locuitori.
În județ, două localități au rata de infectare cu COVID-19 de peste 4 la mia de locuitori. Este vorba de Curtești, unde rata de infectare este de 4,39 la mia de locuitori. De asemenea la Sulița unde rata de infectare cu SARS-Cov-2 a ajuns 4 la mia de locuitori.

O altă comună este de asemenea foarte aproape de rata de infectare de 4 la mia de locuitori. Este vorba de Todireni, unde indicele a ajuns la 3,65 la mia locuitori.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...