Zeci de cadre didactice diagnosticate cu Covid

Explozie de cazuri COVID în școlile botoșănene. Nu mai puţin de 22 de cadre didactice, 4 cadre auxiliare și 23 de elevi de la mai multe școli botoșănene au fost depistați cu noul coronavirus, în ultimele şapte zile. Astfel, în urma efectuării testelor, au fost confirmați pozitiv COVID un profesor de la Școala Gimnazială Roma, infectat după ce a făcut vaccinul pe 2 martie, un profesor la Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani, o învățătoare de la Școala 16 Botoșani și un profesor de la Școala Specială ”Ion Pillat” Dorohoi, o învățătoare de la Școala Vlăsinești, o educatoare din Păltiniș, un profesor de la Liceul Șendriceni, un profesor de la Liceul Tehnologic Bucecea și un supraveghetor de la internatul Colegiului „A. T. Laurian”.

De asemenea, pozitivi au mai fost confirmați un elev de clasa XII-a de la Liceul „Alexandru Vlahuță” Șendriceni, un elev de clasa XII-a de la Liceul Pedagogic, un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Național ”A.T.Laurian”, un elev clasa a VII-a de la Școala 14 Botoșani, un elev de clasa VIII-a de la Școala ”Elena Rareș”, o elevă de la Școala 17 Botoșani și un altul de la Școala 7 Botoșani, un preșcolar de la Grădinița 18 și un altul de la Grădinția Seminarului Teologic.

33 de cazuri noi în judeţ

Datele centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică în ultimele 24 de ore la nivelul județului Botoșani arată că alte nu mai puțin de 33 de noi cazuri au fost confirmate cu Covid-19 la Botoșani.

12 dintre persoanele diagnosticate sunt din municipiul Botoșani, unde rata de infectare se apropie de 3 la mia de locuitori. Mai exact, indicele este de 2,84 la mia de locuitori.
În județ, două localități au rata de infectare cu COVID-19 de peste 4 la mia de locuitori. Este vorba de Curtești, unde rata de infectare este de 4,39 la mia de locuitori. De asemenea la Sulița unde rata de infectare cu SARS-Cov-2 a ajuns 4 la mia de locuitori.

O altă comună este de asemenea foarte aproape de rata de infectare de 4 la mia de locuitori. Este vorba de Todireni, unde indicele a ajuns la 3,65 la mia locuitori.

Deja ai votat!