Amendă de 10.000 de lei încasată de un botoșănean de la Garda de Mediu

0

Amendă uriașă încasată de un botoșănean de la comisarii Gărzii de Mediu. Totul s-a întâmplat în urma unei sesizări primită de comisarii Gărzii de Mediu Comisariatul Județean Botoșani cu privire la un așa-zis atelier de dezmembrări auto din Ștefănești. Vineri, pe 5 martie a.c., când au ajuns la locul cu pricina, comisarii de mediu au găsit un veritabil depozit de fiare vechi, care rugineau sub cerul liber.

Rezultate cel mai probabil din dezmembrarea unor mașini, dar și din dezafectarea unor articole electro-casnice, resturile erau împrăștiate prin curte. Cutii de la vopseluri, tuburi de la spumă poliuretanică, anvelope, scaune, până și o ușă metalică erau înșirate de-a lungul gardului.

„Persoana fizică identificată nu deține autorizație de mediu pentru activitățile pe care le desfășoară pe amplasament, respectiv colectare deșeuri periculoase și nepericuloase, dezmembrare vehicule scoase din uz. Pentru neconformitățile constate s-au trasat următoarele măsuri cu termen, în vederea remedieri – interzicerea activității de colectare, valorificare și/sau tratare a deșeurilor fără a deține Autorizație de Mediu și valorificarea deșeurile existente prin operatori economici autorizați”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Totodată, proprietarul depozitului a fost amendat cu 10.000 lei.

 

Deja ai votat!
se încarcă...