Autorităţile vor să redeschidă unitatea mobilă de terapie intensivă (video)

Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani a declarat astăzi că se încearcă operaţionalizarea unităţii mobile de terapie intensivă. Asta deoarece şi la Botoşani paturile de ATI pentru bolnavi Covid sunt ocupate. “Inclusiv la Botoşani în ultimele 3-4 zile avem 0 locuri libere la pacienţii Covid, motiv pentru care încercăm, cât putem de repede, să operaţionalizăm şi unitatea de terapie intensivă. Încercăm acum să găsim soluţii cu personalul medical care va deservi unitatea mobilă”, a precizat Adăscăliţei.

Raed Arafat a declarat aseară, în cadrul unei conferinţe de presă, că doreşte să reactiveze Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Botoşani. Asta deoarece numărul de noi cazuri de covid este din nou în creştere, iar autorităţile doresc să suplimenteze numărul de paturi de la ATI.

Ieri au avut loc şi mai multe întâlniri pentru evaluarea capacităţii de răspuns la situaţia epidemiologică din ţară. “Am discutat şi despre suplimentarea paturilor de terapie acută sau intermediară unde pacienţii care nu au nevoie de intubaţie să poată fi îngrijiţi corespunzator”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat.

Unitatea mobilă de terapie intensivă a fost pusă la dispoziţia autorităţilor sanitare din Botoşani de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Aceasta a devenit funcţională pe 3 decembrie, fiind folosită aproape de capacitatea maximă în permanenţă. Ulterior, pe 10 ianuarie aceasta a fost închisă din cauza unor infiltraţii care au apărut în plafon. De reparaţii s-a ocupat o echipă de specialişti din Turcia, care au venit la Botoşani special pentru asta. Autorităţile locale au dorit să păstreze unitatea mobilă la Botoşani pentru ca aceasta să poată fi folosită pe perioada în care sunt derulate lucrări de reabilitare în cadrul UPU.

Deja ai votat!