Subprefecții Aneta Gireadă și Magda Oleniuc și-au preluat atribuțiile

0

Prefectul județului, Dan Nechifor, a împărțit atribuțiile celor doi subprefecți investiți în funcție pe 4 martie a.c. Astfel, pe linie directă de conducere, subprefectul Aneta Gireadă va fi cea care îl va suplini pe prefect, dacă situația o va impune, asigurând conducerea operativă a Instituției Prefectului, cu excepția Cancelariei prefectului, și tot ea va fi care va trebui să elaboreze proiectul privind înființarea oficiilor prefecturale.

Tot Aneta Gireadă va coordona Colegiul Prefectural și va conduce Centrul Local de Combatere a Bolilor. De asemenea, ea va coordona Comisia Județeană pentru Recensământul Agricol, Comisia Județeană pentru coordonarea POAD, dar și Comisia Județeană de Fond Funciar, unde va ocupa funcția de secretar. Fostul primar al comunei Mihai Eminescu se va ocupa și de Compartimentul de securitate pentru tehnologia informațiilor și comunicațiilor și va coordona Comisia de monitorizare (sistemul de control intern managerial). Aneta Gireadă va fi cea care va conduce Biroul Județean pentru urmărirea aplicării unitare a legilor privind restituirea proprietăților (Legea 10/2001) precum și Comisia de disciplină pentru cercetarea sesizărilor cu privire la faptele secretarilor UAT-urilor din județ.

În schimb, Magda Oleniuc va avea 10 atribuții. Ea va coordona Comisia județeană pentru recensământul populației și locuințelor, care ar urma să aibă loc în acest an, Grupul Instituțional de Lucru pentru realizarea cooperării în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane, precum și Grupul de Lucru Mixt pentru incluziunea romilor. Magda Oleniuc va conduce Comisia de Dialog Social, Comisia de Incluziune Socială și Comisia Județeană împotriva violenței în sport. Subprefectul Oleniuc va face parte și din Comisia Județeană pentru coordonarea POAD (împreună cu subprefectul Gireadă). Tot ea va răspunde de Comitetul consultativ de dialog civic cu persoanele vârstnice, Comisia de protecție a mediului și ecologie și de Comisia de monitorizare (sistemul de control intern managerial), această ultimă atribuție urmând să o împartă cu Aneta Gireadă.

Magda Oleniuc va răspunde și de buna funcționare a oficiilor prefecturale, de tot ce înseamnă eliberarea apostilei, aplicarea actelor cu caracter reparatoriu, dar și de coordonarea autorităților locale pe linie de acorduri de colaborare, înfrățire și asociere cu alte entități de profil.

 

Deja ai votat!
se încarcă...