Zeci de maşini parcate la întâmplare ridicate de autorităţi

Edilii botoşăneni şi-au propus să facă ordine în privinţa haosului instalat pe străzi din cauza şoferilor care parchează la întâmplare. Astfel, de la începutul anului au fost ridicate 25 de maşini parcate neregulamentar. Pentru a-şi recupera maşina de la Eltrans, fiecare şofer trebuie să plătească 550 de lei. În cazul în care maşina nu este revendicată în 24 de ore, la cei 550 de lei se adună câte 40 de lei pentru fiecare zi de staţionare în curtea Eltrans. Victor Ivănescu, directorul Eltrans a explicat că au fost şoferi care nu s-au prezentat în aceeaşi zi să-şi ia maşina, astfel că au plătit mai mult.

La această dată, în curtea Eltrans se află un autoturism cu numere de Iaşi, ridicat în urmă cu două săptămâni. Proprietarul acestuia încă nu s-a prezentat pentru a plăti.  Poliţiştii locali acţionează în continuare fiind vizate în principal zonele unde oprirea este interzisă.

Maşini blocate în parcările cu plată

În vizorul poliţiştilor locali s-au aflat şi şoferii care nu au plătit taxa în parcările cu plată. De la începutul anului au fost blocate 23 de maşini, după ce s-a constatat că proprietarii acestora nu au achitat  contravaloarea tichetului de parcare. Taxa de deblocare roată este de 75 de lei.

Totodată, în baza dispoziţiilor emise de Poliţia Locală, echipele Eltrans au acţionat pentru ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public. Până la această dată, au fost ridicate şase maşini fără stăpân (fără numere de înmatriculare) şi 12 maşini abandonate. Cele 12 maşini aveau numere de înmatriculare dar şi semne vizibile de abandon, respectiv geamuri sparte, oglinzi rupte, rugină, cauciucuri tăiate etc. Rablele ridicate de pe domeniul public sunt duse în primă fază în curtea Eltrans, după care sunt valorificate la societăţi specializate în preluarea deşeurilor reciclabile.

Deja ai votat!