Creşte numărul de cazuri grave de Covid19 (video)

0

Botoşaniul se confruntă cu o nouă creştere a numărului de cazuri de Covid19, iar medicii spun că sunt tot mai multe persoane care fac forme medii sau grave de boală.

Potrivit autorităţilor sanitare, de aproape o săptămână, locurile la Terapie Intensivă covid sunt ocupate în totalitate. Toate cele 15 paturi sunt cu pacienţi în stare critică. De asemenea, marţi, erau ocupate toate locurile din Secţia de pneumologie a Spitalului Judeţean, dar şi cele de la Secţia de Infecţioase. De altfel, şi indicele de infectare a ajuns aproape de 3 cazuri la mie în Botoşani, ceea ce ar aduce noi restricţii.

Medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), susţine că starea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 se poate degrada extrem de rapid. „Degradarea unui pacient nu poate fi cuantificată. Sunt pacienţi pe două surse de oxigen, care se pot degrada sau îşi pot reveni. Nu ştim dacă peste o oră avem zero pacienţi sau 10 pacienţi care trebuie duşi la terapie intensivă”, a spus medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, în ultimele trei zile au murit şase pacienţi. „Categorii peste 60 de ani şi toţi au decedat pe terapie intensivă. În această perioadă sunt pacienţi din toate categoriile de vârstă, care s-au agravat din punct de vedere respirator şi au fost transferaţi, fie pe terapie intensivă, fie cu două surse de oxigen. Sunt cazuri grave şi la Infecţioase şi la Pneumologie”, a mai spus directorul DSP.

Peste 50 de cazuri noi în 24 de ore

La exact un an de când a fost confirmat primul caz în Botoșani, situația la nivelul municipiul Botoșani se înrăutățește. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 56 de persoane ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, iar dintre acestea 28 sunt din municipiul reședință de județ.
De la începutul pandemiei, în judeţul Botoşani au fost raportate 11.660 de cazuri de îmbolnăvire Covid, dintre care 10.482 de botoşăneni au fost deja declaraţi vindecaţi. În prezent mai sunt 661 de cazuri active, însă din păcate 517 persoane au pierdut lupta cu boala.

În municipiu Botoşani rata de infectare calculată de DSP este de 2,96. În acest moment, patru localități au o rată de infectare de peste trei îmbolnăviri la mia de locuitori. Este vorba despre Todireni – 3,65, Sulița – 3,33, Curtești – 3,21 şi Corlăteni – 3,05.

Deja ai votat!
se încarcă...