luni, noiembrie 28, 2022
AcasăLocalDoliu în cultura şi învăţământul botoşănean - Un îndrăgit profesor a plecat...

Doliu în cultura şi învăţământul botoşănean – Un îndrăgit profesor a plecat la Ceruri

Învăţământul şi cultura botoşăneană sunt în doliu. Profesorul Viorel Fantu, un mare Om şi Profesor de muzică ce a pregătit mii de elevi cu rezultate la nivel judeţean şi național, pasionat de columbofilie, a plecat la Ceruri. Aceta a fost profesor la Şcoala Populară de Arte Botoşani, secţia Instrumente de suflat. De asemenea a condus Orchestra „Noua Generaţie”, alături de care a avut rezultate de excepţie.

„Un om deosebit, un mentor, un dascăl cu chip senin şi suflet blând”

Vestea plecării din această lume a profesorului Viorel Fantu i-a mâhnit pe cei care l-au iubit şi apreciat.

Eram doar un pui de om, dar m-ați primit cu atâta zâmbet si căldură în micuța orchestră! Ce multe mai aveați de transmis generațiilor! Ce amintiri frumoase ne lăsați în urmă! Vă mulțumim! Drum lin spre stele, domnule profesor!”, a transmis  Teodor Gireadă.

Mă botezase <mărunțica> împreună cu ceilalți colegi de la școala populară, în urma unei melodii pe care o tot cântam. Era unul din prietenii mei din categoria +20 ani, cum obișnuiam să îi am pe atunci.

Și iată-i, se duc unul câte unul. Nu știu dacă perioada e de vină. Nu știu dacă Dumnezeu are nevoie de mai mulți îngeri care să-i cânte, nu știu dacă e normal că deși m-a întristat vestea, toate șocurile din ultima perioada m-au făcut să fiu imună într-un fel sau altul.

Domnule profesor, am rămas cu amintirile în care ne întindeați pe toți la o masă prin comune, când stăteam până târziu în noapte și așteptam să se sature lumea de veselia adusă de dumneavoastră prin muzică și felul de a fi. Toate astea rămân, să știți. În sufletele tuturor. Iar eu pentru dumneavoastră voi rămâne tot mărunţica. Drum lin, Viorel Fantu, cel ce mi-a zis întâi <mărunțica>!”, este mesajul Teodorei Grumeza.

Dumnezeu să te ierte, domnule profesor! Nu pot să cred că aţi plecat de lângă noi. Nu vă voi uita niciodată! O să fiţi prezent în inima şi sufletul meu! Aţi fost un om deosebit, un mentor, un dascăl cu chip senin şi suflet blând, care m-a instruit şi m-a învăţat ce înseamnă muzica! Acum pot spune doar că acolo unde v-aţi dus sunteţi lângă Tatăl Nostru şi îl încântaţi pe EL, alături de ceilalţi îngeri, totodată alături de celălalt instructor care m-a învăţat ce este muzica şi ce semnificaţie are în sufletul meu! Nu pot să cred că aţi plecat dintre noi….înger și om bun, plin de dărnicie! Nu vă voi uita niciodată, vă pătrez în suflet, la fel ca restul oamenilor care v-au cunoscut! Dumnezeu să vă odihnească în pace, maestre!”, a scris pe o reţea de socializare Alexandru Stoian.

Profesorul Viorel Fantu rămâne în sufletul celor care l-au cunoscut „ca un om minunat care s-a dăruit tuturor prin muzică”.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
3.5 ° C
3.8 °
1.6 °
88 %
1.1kmh
100 %
lun
3 °
mar
3 °
mie
4 °
joi
3 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei care știau că vine zăpada s-au răsturnat înainte, preventiv, că iarna nu-i ca vara.

EDITORIAL

Botoșăneanul Marius Budăi a anunțat mândru că a reușit să rezolve cu pensiile. După mărirea de doar 12.5%, Budăi declară senin că nu a...

GÂNDUL ZILEI

Aș putea, de bună seamă, Să-l ajung pe Păstorel Însă nu la epigramă, Poate doar la … Ottonel -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...