Botoșani a trecut de 3 cazuri la mie: închiderea restaurantelor depinde de București

foto arhivă - polițiștii fac controale inclusiv în restaurante

Municipiul Botoșani a depășit, joi, incidența de trei cazuri de Covid la mia de locuitori. Cu cele 31 de cazuri noi raportate în municipiu în ultimele 24 de ore, s-a ajuns la un total de 363 de bolnavi de Covid în Botoșani, adică o incidență de 3,04 cazuri la mia de locuitori. Asta ar însemna automat impunerea de noi restricții în municipiu şi anume: închiderea spațiilor de alimentație publică la interior, sălile de cinema și teatrele. De asemenea în acest scenariu, la şcoală ar urma să meargă doar copiii de grădiniță și clasele I-IV, restul urmând să facă școala online.

Autoritățile locale încearcă să păstreze totuşi toate aceste unităţi deschise în următoarea perioadă, având în vedere că incidența este crescută și din cauza unui focar de bolnavi la secția de psihiatrie Județean. Numărul mare de persoane diagnosticate cu Covid în acea secție crește automat și incidența de îmbolnăviri pe tot municipiul Botoșani.

Astfel, prefectul județului, care este și șeful CJSU, a solicitat, împreună cu directorul DSP, o derogare de la regulă, celor de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Deja ai votat!