Fermierii ameninţă cu proteste (video)

Astăzi, fermierii botoşăneni au luat parte la o întâlnire cu prefectul Dan Nechifor şi directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Liviu Zaharia.

Agricultorii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu le-a plătit despăgubirile promise pentru seceta de anul trecut.

,,Dacă nu rezolvăm ceva cu calamităţile acestea, suntem terminaţi. Nu avem cu ce să începem campania. Chiar dacă Doamne-Doamne ne ajută şi ne dă un pic de ploaie, noi nu avem cu ce să ne facem treaba. Inputurile s-au scumpit, începând cu îngrășămintele care s-au scumpit cu 40-50% chiar mai mult, motorina 30%. Parcă suntem ai nimănui”, a susţinut unul dintre fermierii prezenţi la întâlnire.

Fermierii cer să se găsească o soluţie cât mai repede pentru că, în caz contrar, vor ieşi în stradă.

,,Noi trebuie să ieşim în stradă cu tractoarele, să blocăm străzi. Săptămâna viitoare cred că asta va urma. Nu se mai poate, a ajuns cuţitul la os”, a declarat un alt fermier.

Prefectul a susţinut că a trimis un comunicat la Bucureşti, însă momentan nu a primit niciun răspuns. ,,Vă aștept și săptămâna viitoare, eu sper să vină răspunsul de la Ministerul Agriculturii”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Deja ai votat!