La un pas de moarte în propria grădină

Un bărbat din judeţ a trecut pe lângă moarte de două ori în acelaşi incident. În vârstă de 44 de ani, din satul Lunca, comuna Vârfu Câmpului, bărbatul a fost aproape de a-şi pierde viaţa în urma unui accident casnic mai puţin obişnuit.

Bărbatul a servit câteva pahare de alcool, după care a decis să înceapă toaletarea copacilor din curte. Acesta s-a înarmat cu o drujbă şi a urcat pe o scară pentru a tăia mai multe crengi uscate. Ajuns la o înălţime de aproape şase metri, în timp ce tăia o ramură acesta s-a dezechilibrat şi a căzut. În cădere, însă, s-a tăiat şi cu drujba, care îi putea secţiona o arteră.

Din fericire, acesta a căzut în picioare, reuşind să strige după ajutor la membrii familiei, aflaţi în casă. Aceştia au apelat imediat serviciul 112.

La faţa locului a ajuns echipajul cu medic al SMURD. Bărbatul a primit imediat primul ajutor după care a fost transportat la spital. “Pacientul a fost găsit conștient, cooperant, stabil hemodinamic și respirator. Acesta prezenta o plagă tăiată de drujbă la nivelul coapsei drepte, fractură gambă stângă și contuzie la nivelul coloanei vertebrale cervico-dorsală. Pacientul a primit îngrijiri medicale specifice în caz de politraumă încă de la faţa locului, după care a fost transportat la UPU pentru investigații suplimentare”, a precizat medicul Dănuţ Panaitescu, specialist în medicina de urgenţă în cadrul UPU-SMURD.

Deja ai votat!