Mii de locuri pentru copiii din clasa pregătitoare

Bobocii care vor intra în clasa pregătitoare au la dispoziţie 3.658 de locuri în şcolile botoşănene, repartizate în 202,74 de clase. Inspectoratul Şcolar Judeţean a publicat ieri circumscripțiile școlare, planul de școlarizare propus și numărul de clase pregătitoare alocate. Planul de şcolarizare include 139 de clase în învăţământul de masă (cu un total de 2.614 de locuri), şapte clase la programul „Step by step”, totalizând 169 de locuri, o clasă la Şcoala Cornerstone Dorohoi (învăţământ particular, 25 de locuri) şi două clase de învăţământ special (12 locuri).

Peste 100 de copii vor învăţa în sistem simultan 

Scăderea drastică a populaţiei şcolare este dată şi de faptul că în 141 de şcoli bobocii vor învăţa în sistem simultan. Pentru aceste şcoli au fost repartizate 53,74 de clase, cu un număr total de 833 de locuri. Sunt localităţi unde există câte un copil care va începe din toamnă clasa pregătitoare, cum ar fi Bogdăneşti (Santa Mare), Bozieni (Săveni), Seliştea (Mileanca), Arborea (George Enescu), Nichiteni (Coţuşca), Şoldăneşti (Blândeşti), Dimitrie Cantemir (Avrămeni). La alte unităţi, cum ar fi cele din Bodeasa (Săveni), Corjăuţi (Hilişeu Horia), Mihail Koglniceanu (Coţuşca), Crasnaleuca (Coţuşca), Vlădeni (Corlăteni), vor fi înscrişi câte doi copii în clasa pregătitoare.

La polul opus, se situează şcoli din municipiul Botoşani, care vor avea câte patru clase, respectiv Şcoala „Elena Rareş” şi Şcoala 11, sau câte trei clase – şcolile „Grigore Antipa”, „Ştefan cel Mare”, 7, 10 şi 17.

Copiii vor fi repartizaţi în ordine alfabetică

Aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, copiii vor fi repartizaţi pe clase, în perioada 1- 3 septembrie, în ordine alfabetică, fără a fi precizat în dreptul formaţiunii de studiu un nume de cadru didactic.

Dacă o unitate are aprobate trei clase, repartizarea se va realiza după cum urmează: primul copil în clasa A, al doilea copil în clasa B, al treilea copil în clasa C şi aşa mai departe până sunt repartizaţi toţi copiii înscrişi. În situaţia gemenilor şi a fraţilor, dacă părinţii nu au altă opţiune, aceştia se repartizează în aceeaşi clasă, repartizarea continuând ulterior conform regulii stabilite iniţial.

Cererile de înscriere vor putea fi completate începând cu 29 martie

În perioada 29 martie – 28 aprilie, părinții/ tutorii legal instituiți/ reprezentanții legali vor completa/depune/transmite cererile-tip de înscriere. Cererile vor putea fi transmise online sau depuse la unitatea de învățământ la care aceștia solicită înscrierea copiilor.

Părinţii au la dispoziţie şi un număr de telefon Telverde – 0800816231, valabil pentru perioada 17 martie – 4 iunie, pentru a solicita informaţii şi a sesiza eventuale probleme întâmpinate în demersul vizând înscrierea copiilor în casa pregătitoare.

Deja ai votat!