Organizatorul „protestului pentru drumuri” a fost sancționat de jandarmi

Botoșăneanul care a fost printre inițiatorii protestului pentru drumuri, Cristian Dumitru Andrioaiei, din comuna Hlipiceni, a fost sancționat de jandarmi pentru acțiunea de marți. Este vorba despre un „avertisment”, procesul verbal de sancționare fiind întocmit de jandarmi chiar la intrarea în Palatul Administrativ, când delegația protestatarilor, formată din trei persoane, a mers să discute cu oficialii Consiliului Județean.

„A organizat un marș auto pe ruta Hlipiceni – Sulița – Talpa, urmat de o adunare de protest în fața Consiliului Județean Botoșani din Piața Revoluției Botoșani, nedeclarată conform legii”, se menționează în procesul verbal de sancționare.

Purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, Dan Izotov, spune că sancțiunea a venit tocmai pentru faptul că protestul a fost unul neautorizat. „S-a considerat că sancțiunea aplicată este suficientă. Noi am fost prezenți pe tot parcursul marșului auto, dar și în Piața Revoluției, și le-am explicat care sunt riscurile în care vor mai organiza astfel de acțiuni”, a spus Dan Izotov.

Protestul pentru drumuri a fost organizat marți, pe 16 martie a.c., când zeci de botoșăneni din comunele aflate în sud-estul județului s-au adunat în centrul comunei Hlipiceni pentru a-și manifesta nemulțumirile față de starea proastă a drumului județean 297, solicitând conducerii CJ găsirea unor soluții pentru pentru plombarea găurilor din asfalt.

De aici, protestatarii au plecat într-un marș auto până în comuna Blândești, la intersecția cu drumul național care duce spre Ștefănești. Atunci, șefii CJ au acceptat să poarte discuții cu aceștia și au invitat o delegație din partea protestatarilor la un dialog. Circa 20 de persoane au ajuns și în municipiul Botoșani, în fața Palatului Administrativ, fără a manifesta sau scanda lozinci.

 

 

Deja ai votat!