Rivalitate în dragoste terminată cu o condamnare

Un bărbat în vârstă de 61 de ani, din comuna Prăjeni, care și-a lovit rivalul în dragoste cu toporul, a fost condamnat astăzi de magistrații Tribunalului Botoșani la trei ani de închisoare. În schimb, instanța a dispus suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere.

Găsit vinovat de tentativă de omor, Dumitru Călin, în vârstă de 62 de ani, va trebui să respecte mai multe măsuri stabilite de judecători, timp de patru ani. Potrivit hotărârii instanței, bărbatul va trebui să plătească cheltuielile de spitalizare, dar și o serie de daune morale și materiale în valoare de 17.500 de lei față de cel agresat. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Scandal pornit la beţie

Incidentul violent a avut loc în seara zilei de 21 septembrie 2019, în satul Lupăria, din comuna Prăjeni, când Ilie A., în vârstă de 65 de ani, s-a dus în vizită la fosta concubină. Doar că femeia era acasă cu iubitul ei Dumitru Călin. Iniţial cei doi bărbaţi s-au pus la băut, însă, după câteva pahare ei s-au luat la ceartă, iar discuția a degenerat rapid. Dumitru Călin a pus mâna pe un topor și l-a lovit în cap pe rivalul în dragoste.

Rănit, Ilie A. a fost preluat de un echipaj de prim-ajutor, fiind internat la Clinica de Neurochirurgie Iaşi, cu traumatism cranian acut deschis. Cazul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar expertiza medico-legală a arătat că victima agresiunii a necesitat 80-85 zile de îngrijiri medicale, iar leziunile suferite i-au pus în primejdie viaţa. Prin urmare, Dumitru Călin a fost acuzat de tentativă de omor și trimis în judecată.

 

Deja ai votat!