Spălătorie auto scotocită de polițiști. Ancheta vizează furtul unui sistem de navigație

0

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Botoșani au organizat, astăzi dimineață, două percheziții domiciliare la sediul unei spălătorii din municipiul Botoșani, dar și la locuința administratorului firmei care deține spălătoria, în cadrul unei anchete care vizează o faptă de furt.

Cercetările au fost declanșate încă de săptămâna trecută, după ce un băcăuan, în vârstă de 40 de ani, a ajuns în municipiul Botoșani și a lăsat autoturismul personal, un Mercedes ML 320, la o spălătorie aflată în imediata apropiere a străzilor Pușkin și Petru Rareș, după care a mers în vizită la niște cunoștințe. Când a revenit să-și preia autoturismul, băcăuanul a realizat că sistemul de navigație de pe mașină nu funcționează la fel de bine și a cerut explicații de la angajații firmei, dar și de la administrator. Cum discuțiile nu au lămurit situația, băcăuanul a mers la poliție, unde a depus o plângere, având suspiciunea că cineva i-ar fi înlocuit sistemul de navigație.

Astăzi, în baza plângerii băcăuanului și a autorizației de percheziție domiciliară primită de la Judecătoria Botoșani, polițiștii au descins la spălătorie și la locuința administratorului. În urma descinderilor, anchetatorii au găsit un sistem de navigație, care a fost ridicat în vederea expertizării criminalistice. „Cercetările au loc „in rem”, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, urmând ca la finalizarea anchetei să fie propusă o soluție procedurală”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Deja ai votat!
se încarcă...