Bani de la stat pentru persoanele diagnosticate cu tuberculoză

0

Ieri, 19 martie, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) a făcut prima plată pentru indemnizaţiile lunare de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză, tratate în ambulatoriu.

Pentru  lunile  ianuarie și februarie 2021 s–a plătit suma  de 79.279 de lei, pentru 105 de beneficiari. Indemnizația este de 15 lei pe zi pentru un adult și de 16 lei pe zi pentru un copil. Beneficiarii vor intra luni, 22 martie, în posesia sumelor cuvenite”, a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS.

Potrivit oficialului, din acest an, agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială plătesc indemnizaţiile lunare de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză, persoane tratate în ambulatoriu.

Aceste plăți se efectuează  în temeiul Hotărârii de Guvern privind aprobarea cuantumului indemnizaţiei lunare de hrană cuvenite persoanelor  diagnosticate cu TBC tratate în ambulatoriu și al Ordinului pentru aprobarea Metodologiei și a condițiilor de acordare a indemnizației lunare de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză în ambulatoriu.

Plata indemnizaţiei lunare de hrană se efectuează pe bază de cerere însoţită de copia actului de identitate al persoanei diagnosticate cu tuberculoză. Cererea se înregistrează la dispensarul de pneumoftiziologie în teritoriul căruia pacientul îşi are domiciliul.

Cererile se transmit de către dispensarul de pneumoftiziologie Direcţiei de Sănătate Publică, instituţie care le centralizează şi le transmite spre plată AJPIS”, a mai spus Sebastian Tocariu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...