Tavan prăbușit într-un birou al Poliției de Proximitate, sub ochii unui polițist

O porțiune din tavanul unui birou al Poliției municipiului Botoșani s-a prăbușit astăzi la prânz. Incidentul s-a petrecut într-un spațiu folosit de Poliția de Proximitate, cel mai probabil din cauza infiltrațiilor. Astfel, pe fondul precipitațiilor din ultimele zile, apa s-a infiltrat și a îmbibat tencuiala, care a căzut pe o porțiune de aproximativ doi metri pătrați.

Informațiile au fost făcut publice de Sindicatul „Europol”, care a postat o fotografie pe pagina proprie a unei rețele de socializare. „Așa arată biroul Poliției de Proximitate din cadrul IPJ Botoșani. Din cauza acoperișului șubrezit de la ploile din ultimii ani, tavanul clădirii s-a prăbușit peste documente și aparatele de lucru, punând în pericol viata colegilor noștri care se aflau în birou în acel moment. În alte 3 birouri din clădire, colegii stau cu gălețile când plouă, mutând documentele și echipamentele dintr-un loc în altul pentru a nu fi distruse”, se arată în mesajul Europol.

 

Informațiile au fost confirmate în parte și de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani. „La momentul producerii incidentului, în spațiul respectiv se afla un singur polițist, care nu a fost rănit, iar ulterior toți cei care își desfășurau activitatea în acel birou au fost relocați. Clădirea în care se află biroul din tavanul căruia s-a desprins o parte din tencuială este supusă în această perioadă unor reparații pentru care există contract încheiat cu operator economic de profil, în domeniul construcțiilor”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Potrivit acelorași surse, reparațiile se vor finaliza în aproximativ două luni, în funcție de condițiile meteorologice. „Precizăm faptul că nu există nicio stare de risc pentru cei care își desfășoară activitatea în clădirea supusă reparațiilor sau în alte spații aparținând IPJ Botoșani”, a adăugat Delia Nenișcu.

În același spațiu mai funcționează biroul Serviciului de Investigații Criminale – ImageTrak, precum și Biroul pentru Imigrări Botoșani.

 

 

Deja ai votat!