Pacienţii cu infarct pot fi transferați la Suceava (video)

0

Autoritățile sanitare din Botoșani vor încheia un protocol de colaborare cu Spitalul Județean Suceava.

În acest fel se dorește ca botoșănenii diagnosticați cu infarct miocardic acut să fie transferați la Suceava. „Am avut o discuție cu Spitalul Județean Suceava care vrea să colaboreze cu noi pe partea de cardiologie intervențională. Pacienții care vin în Unitatea de Primiri Urgențe și prezintă infarct miocardic acut să nu mai fie transportați timp de două ore până la Iași, ajung în 25 de minute până la Suceava”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, director Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.

Promotorul acestei inițiative este medicul Paul Turcoman. Originar din Botoșani, medicul activează în prezent la spitalul din Suceava, după ce la Botoşani nu a avut parte de sprijinul solicitat pentru deschiderea unei astfel de structuri intervenţionale.

Directorul DSP a susținut că își dorește o colaborare în viitor și pe partea de neurochirurgie, unde este doar un singur medic la Botoşani şi nu poate fi asigurată o linie de gardă.

Prezenți în cadrul conferinței, prefectul județului, Dan Nechifor, a afirmat ironic că Spitalul Județean din Botoșani va putea fi considerată secție exterioară a SJU Suceava, iar medicul chirurg Iulian Preda a completat, în același ton, că „suntem triajul județelor vecine”.

 

Deja ai votat!
se încarcă...