Trimis la pușcărie după ce a ucis un bărbat cu mașina și a dat bir cu fugiții

0

Şoferul care a produs accidentul mortal de la Cândești, de pe 15 octombrie 2020, a fost condamnat la închisoare cu executare. Trimis în judecată pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției și efectuarea de reparații neautorizate la mașină după producerea accidentului, Eduard Gherasim, în vârstă de 19 ani, din comuna Ipotești (județul Suceava) a primit o pedeapsă rezultantă de trei ani de închisoare în regim de detenție.

Condamnarea a venit după numai un termen de judecată, instanța amânând pronunțarea sentinței cu câteva zile. Aflat în arest la domiciliu, tânărul s-a ales și o pedeapsă complementară constând în interzicerea exercitarea dreptului de a conduce orice vehicul pentru care legea prevede necesitatea deținerii permisului de conducere pe o perioadă de trei ani.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Dorohoi, însă hotărârea nu este definitivă și a fost atacată deja la Curtea de Apel Suceava. Cât privește daunele solicitate de urmașii bărbatului ucis în accident, judecătorii au dispus crearea unui nou dosar și continuarea procesului în civil.

Accidentul mortal a avut loc pe 14 octombrie 2020, când Eduard Gherasim conducea un autoturism Audi închiriat pe drumul național 29C, care leagă orașul Bucecea de orașul Siret (județul Suceava). Pe raza localității Cândești, tânărul a izbit cu mașina un bărbat de 49 ani, din localitate, care circula pe marginea șoselei lângă o bicicletă, cu două vaci. În urma impactului, localnicul a suferit mai multe leziuni grave și a murit în scurt timp, în ciuda eforturilor făcute de cadrele medicale care au încercat să-l salveze.

Când a realizat ce a făcut, suceveanul a părăsit locul accidentului, însă polițiștii botoșăneni au efectuat mai multe investigații și l-au identificat. După ce au adunat mai multe probe, anchetatorii au descins la locuința lui și l-au reținut. Cercetările aveau să arate că în cele patru zile care s-au scurs de la producerea accidentului și până la capturarea lui, tânărul și-a procurat elementele de caroserie auto, pe care le-a asamblat personal, cele avariate aruncându-le în încercarea de a ascunde urmele accidentului. Arestat preventiv în primă fază, Eduard Gherasim a fost plasat ulterior în arest la domiciliu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...