Zeci de pacienţi depistaţi cu Covid după internare (video)

0
FOTO ARHIVĂ

Peste 40 de pacienţi au fost depistaţi cu Covid anul trecut după ce au fost internaţi în spital, unii pe secţii chirurgicale, alţii pe secţii medicale. Astfel, toţi pacienţii sunt testaţi la internare, însă, în primele 3-5 zile rezultatul poate fi negativ.

De multe ori chirurgii botoşăneni operează pacienţi care se pozitivează ulterior, iar medicii sunt astfel expuşi şi mai mult la riscul de a lua şi ei virusul. „Pacientul poate fi în acea perioadă imunologică de 3-5 zile, când nici testul PCR nu relevă boala, iar în următoarele zile să devină pozitiv, după ce noi l-am operat”, a declarat medicul primar chirurg Iulian Preda, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati”.

În prezent la Spitalul Judeţean se operează doar în regim de urgenţă, însă atunci când situaţia o permite medicii aşteaptă rezultatul testului pentru depistarea SARS-CoV-2. „Nu există programare în Urgenţă. Există însă cazuri care pot fi temporizate, uşor amânate, 24 de ore, de exemplu, pentru a vedea dacă putem folosi echipament anti-Covid sau nu. Dacă testul vine negativ, intrăm în sală fără acele combinezoane”, a explicat medicul primar chirurg Iulian Preda.

Deja ai votat!
se încarcă...