Braconaj cu ogari întrerupt de jandarmi

0

Trei bărbați care au ieșit la o partidă de vânătoare ilegală, în apropierea localității Drislea, au fost prinși de jandarmi. Braconierii au fost identificați, sâmbătă, pe 20 martie a.c., în urma unei acțiuni care a vizat tocmai combaterea braconajului cinegetic.

„Cei trei au fost identificați pe fondul de vânătoare Dângeni, însoțiți de câini ogari și având asupra lor lanterne, în încercarea de a prinde vânatul existent în zonă, la adăpostul întunericului. Ei au fost sancționați contravențional de jandarmi cu amenzi în valoare totală de 12.000 de lei”, a declarat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Potrivit acelorași surse, acțiunea jandarmilor a fost executată în completarea misiunilor specifice acestei perioade, executate independent sau în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean. Astfel, weekendul trecut, forțele de ordine au aplicat în total 106 sancțiuni contravenționale, însumând aproximativ 37.000 de lei, și au fost întocmite acte de sesizare o organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, 151 de persoane aflate în carantină la domiciliu au fost verificate în vederea asigurării respectării acestei măsuri sanitare.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...