Închisoare cu executare pentru un sac de cannabis

0

Un botoșănean prins cu zeci de kilograme de cannabis a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la trei ani de închisoare cu executare. Sentința definitivă a fost pronunțată luni, 22 martie a.c., Ionuț Constantin Nechituș urmând să fie încarcerat.

Acuzat de cultivare, producere, fabricare, vânzare, deținere ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, botoșăneanul fusese condamnat în primă fază de Tribunalul Botoșani la închisoare cu suspendare, însă procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au făcut apel, iar pedeapsa i-a fost comutată în închisoare în regim de detenție.

Originar din comuna Frumușica, Ionuț Constantin Nechituș a fost ridicat de procurorii DIICOT– Serviciul teritorial Iași în urma unei operațiuni care a avut loc la Iași, la începutul lunii septembrie 2020. Atunci, anchetatorii au confiscat de la acesta 22,41 kilograme de plante de cannabis. Arestat preventiv, botoșăneanul a fost trimis în judecată, dar în timpul procesului a fost plasat în arest la domiciliu. Acum, perioada petrecută în arest și arest la domiciliu urmează să i se scadă din condamnare.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...