Se scot dalele de tramvai de pe strada Viilor (video)

0

Reabilitarea străzii Viilor continuă. Astăzi, 22 martie, s-a trecut la scoaterea dalelor de tramvai, montate în urmă cu 30 de ani, dar nefolosite, deoarece nu a mai fost finalizat bucla care trebuia să unească cele două trasee. Scoaterea dalelor a fost solicitată ani la rând de către botoşăneni şi tot ani la rând edilii au promis că vor rezolva această problemă.

„Am început astăzi să scoatem dalele de pe strada Viilor, aşa cum am promis la începutul lucrărilor. Tot tronsonul va avea dalele scoase, din intersecţia cu strada Bucovina, până la intersecţia cu strada Mihail Kogălniceanu, vom avea covor asfaltic”, a declarat primarul Cosmin Andrei. Edilul a fost astăzi în zonă pentru a evalua stadiul lucrărilor. „Am lărgit trotuarele astfel încât să fie practicabile pe ambele sensuri, să nu mai avem disconfort din cauza stâlpilor care au fost montaţi pentru circulaţia tramvaielor, stâlpi pe care suntem nevoiţi să-i păstrăm pentru că sunt suport pentru iluminatul public şi  comunicaţii”, a explicat primarul.

Lucrările vor fi finalizate în aproximativ două luni.

„Trotuarele sunt realizate până la intersecţia cu strada Mitropolit Iosif Gheorghian şi urmează să turnăm covor asfaltic. Vor fi amenajate cu pavele și toate căile de acces la blocurile de locuințe iar în lucru sunt și cele aproximativ 25 de locuri de parcare. Dacă vremea va fi prielnică, în aproximativ o lună, constructorul va putea interveni și pe partea de asfaltare”, a mai spus Cosmin Andrei.

Dalele vechi nu mai pot fi folosite

Dalele scoase de pe strada Viilor vor fi depozitate la Centrul Municipal de Colectare a Deşeurilor Reciclabile, aflat în zona Rediu. Acestea nu mai pot fi folosite deoarece sunt degradate şi, mai mult, proiectul nou vizând reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul presupune o altă soluţie tehnică.

În paralel cu derularea lucrărilor pe strada Viilor, edilii lucrează la proiectul vizând reabilitarea străzii strada Nicolae Iorga, de la intersecţia cu strada Dimitrie Rallet până la strada Bucovina.

Deja ai votat!
se încarcă...