spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTBotoşaniul rămâne fără unitatea de terapie intensivă mobilă (video)

Botoşaniul rămâne fără unitatea de terapie intensivă mobilă (video)

Unitatea de terapie intensivă mobilă care a fost adusă la Botoşani pentru pacienţii cu Covid19 va fi relocată la Iaşi. Prefectul Dan Nechifor a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în momentul în care a ajuns în judeţ unitatea avea numere provizorii, care au expirat după 90 de zile.

„Se aşteaptă înmatricularea remorcii pe Ministerul Afacerilor Interne, iar ulterior emiterea ordinului de transport mutare la Iaşi”, a declarat prefectul.

Decizia a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de Covid cu care se confruntă judeţul vecin. „Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Iaşi este mult mai gravă decât la nivelul judeţului Botoşani. Rata de incidenţă la nivelul municipiului Iaşi şi a judeţului este mult mai mare. Cazurile sunt foarte multe la având în vedere ca judeţul Iaşi deserveşte cam întreaga Moldovă la tot ce înseamnă cazurile grave. Ni s-a solicitat sprijinul de a realoca această unitate mobilă în judeţul Iaşi cu posibilitatea, dacă este nevoie la nivelul judeţului Botoşani, se fie realocată”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Decizia vine în contextul în care recenmt au trebuit să fie luate noi măsuri din cauza faptului că în unitatea mobilă de terapie intensivă ploua ca afară. 

Locuri libere la ATI în Botoşani

La nivelul Spitalului Judeţean sunt 15 paturi în cadrul Secţiei de Terapie Intensivă destinate pacienţilor cu Covid19, iar astăzi două dintre acestea erau libere.

„Nu avem cazuri în aşteptare în Unitatea de Primiri Urgenţe sau pacienţi care aşteaptă să ajungă pe ATI. După cum ştiţi cazurile se pot degrada de la o oră la alta, nu putem cuantifica numărul de pacienţi care pot fi posibili pentru Terapie Intensivă”, a spus directorul DSP.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...