Botoşaniul rămâne fără unitatea de terapie intensivă mobilă (video)

Unitatea de terapie intensivă mobilă care a fost adusă la Botoşani pentru pacienţii cu Covid19 va fi relocată la Iaşi. Prefectul Dan Nechifor a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în momentul în care a ajuns în judeţ unitatea avea numere provizorii, care au expirat după 90 de zile.

“Se aşteaptă înmatricularea remorcii pe Ministerul Afacerilor Interne, iar ulterior emiterea ordinului de transport mutare la Iaşi”, a declarat prefectul.

Decizia a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de Covid cu care se confruntă judeţul vecin. “Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Iaşi este mult mai gravă decât la nivelul judeţului Botoşani. Rata de incidenţă la nivelul municipiului Iaşi şi a judeţului este mult mai mare. Cazurile sunt foarte multe la având în vedere ca judeţul Iaşi deserveşte cam întreaga Moldovă la tot ce înseamnă cazurile grave. Ni s-a solicitat sprijinul de a realoca această unitate mobilă în judeţul Iaşi cu posibilitatea, dacă este nevoie la nivelul judeţului Botoşani, se fie realocată”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Decizia vine în contextul în care recenmt au trebuit să fie luate noi măsuri din cauza faptului că în unitatea mobilă de terapie intensivă ploua ca afară. 

Locuri libere la ATI în Botoşani

La nivelul Spitalului Judeţean sunt 15 paturi în cadrul Secţiei de Terapie Intensivă destinate pacienţilor cu Covid19, iar astăzi două dintre acestea erau libere.

“Nu avem cazuri în aşteptare în Unitatea de Primiri Urgenţe sau pacienţi care aşteaptă să ajungă pe ATI. După cum ştiţi cazurile se pot degrada de la o oră la alta, nu putem cuantifica numărul de pacienţi care pot fi posibili pentru Terapie Intensivă”, a spus directorul DSP.

 

 

Deja ai votat!