Descoperire tragică într-un cartier din oraş (video)

0

Tragedie într-o familie din municipiu. Doi bătrâni, în vârstă de 69 şi respectiv 67 de ani, au fost găsiţi ieri în stare de inconştienţă în apartamentul în care locuiau singuri de zeci de ani.

Cei doi soţi stăteau într-un apartament situat la penultimul etaj al unui bloc turn de pe strada Primăverii. Marţi dimineaţă o nepoată de-a celor doi a sunat la telefonul mobil pentru a vedea ce mai fac, însă nu i-a răspuns nimeni. Femeia a presupus că cei doi fie nu au auzit telefonul fie dormeau, aşa că s-a decis să încerce şi mai târziu. Văzând, însă, că cei doi nu dau nici un semn, femeia s-a alarmat şi a decis să meargă personal să vadă cum se simt, ştiind că bătrâna suferise în trecut un accident vascular.

Ajunsă în faţa apartamentului, femeia a văzut că nimeni nu îi răspundea la uşă, deşi auzea telefonul cum sună în casă. Aceasta a sunat la 112 şi a cerut ajutorul echipajelor de intervenţie, iar la faţa locului au fost trimise o ambulanţă SMURD, una din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi un echipaj de descarcerare pentru a debloca uşa. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, femeia a reuşit, însă, să deschidă uşa apartamentului, iar în faţa ochilor i s-a desfăşurat o imagine de coşmar. Unchiul ei, în vârstă de 69 de ani, zăcea fără suflare pe pat, iar soţia lui, în stare aproape de comă, lângă el. Medicul SMURD a intervenit imediat, bătrâna primind primul ajutor la faţa locului, începând să îşi revină uşor.

Ulterior, aceasta a fost preluată de echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanţă şi transportată la spital pentru investigaţii suplimentare şi supraveghere medicală, urmând ca medicii să stabilească şi cauza stării în care a fost găsită. „Bărbatul era decedat de peste 10 ore, posibil de dimineață, iar soția acestuia era conștientă, dar greu cooperantă din cauza patologiei preexistente (N.R. – sechele de accident vascular). La bărbat nu au mai fost începute manevrele de resuscitare, decesul fiind cu prea mult timp în urmă”, a precizat medicul Dănuţ Panaitescu, specialist în medicina de urgenţă în cadrul UPU-SMURD.

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor, care au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă, bărbatul nefiind în evidenţe cu afecţiuni cronice.

Deja ai votat!
se încarcă...