Proiect pilot implementat pe strada Împărat Traian

0

Trecerile pentru pietoni de pe strada Împărat Traian au fost incluse într-un proiect pilot care vizează măsuri suplimentare de siguranță.  Lucrările au demarat deja, în cazul a șapte treceri vizibilitatea fiind sporită prin iluminat cu lămpi LED cu flux intens. Totodată, vor fi folosite marcaje cu vopsele termoplastice reflectorizante, iar cu cinci metri înainte de acestea vor fi amenajate marcaje cu linii vibrante, tot din vopsea termoplastică, ca presemnalizare treceri pietoni. Nu în ultimul rând, în dreptul trecerilor vor fi montați și stâlpi de protecție reflectorizanți, pentru a spori vizibilitatea, atât pentru pietoni cât și pentru șoferi.

Am iniţiat un proiect pilot pentru protejarea pietonilor care se angajează în traversarea străzilor. Pe strada Împărat Traian am iluminat trecerile de pietoni suplimentar faţă de iluminatul stradal, pentru o vizibilitate mai bună. Această primă măsură va fi completată de altele după în care vom avea marcaje cu o vopsea mult mai rezistentă şi mult mai vizibilă decât a fost până acum şi, de asemenea, vom monta limitatoare pentru cei care parchează în imediata vecinătate a trecerilor de pietoni şi astfel obturează vizibilitatea pe această arteră de circulaţie”, a declarat primarul Cosmin Andrei. Primarul a ales această stradă pentru că incidenţa a fost destul de mare în ceea ce priveşte evenimentele rutiere.

Proiectul ar putea fi extins la nivelul întregului municipiu 

Dacă rezultatele sunt cele scontate şi se conturează a fi aşa, vom replica acest proiect pilot la nivelul întregului municipiu Botoşani, acolo unde trecerile de pietoni vor avea aceste tipuri de semnalizare şi protecţie. În primă fază, măsurile menționate vor fi aplicate la trecerile de pietoni amenajate pe străzile cu trafic intens sau în apropierea instituțiilor publice și a unităților de învățământ”, a afirmat Cosmin Andrei.

Aceste măsuri au fost garantate şi în cadrul întâlnirii pe care edilul a avut-o cu reprezentantul RADAR BOTOȘANI OFICIAL, Victor Gavriluță, la sfârșitul lunii ianuarie. „Am promis și mă țin de cuvânt. Siguranța botoșănenilor este prioritară pentru mine”, a concluzionat primarul Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
se încarcă...