Risc de carantină după un botez (video)

0

O comună din judeţul Botoşani se apropie îngrijorător de limita de a fi carantinată. În această situaţie este comuna Todireni care a ajuns, luni dimineaţă, la peste 5 cazuri de Covid19 la mia de locuitori. Aceasta este singura unitate administrativ teritorială care are un indice de peste 3 cazuri la mia de locuitori. Momentan localitatea este supravegheată, însă dacă se va ajunge la scorul de 65 de puncte impus de INSP va fi luată decizia carantinării.

„Cu avizul INSP putem propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă carantinarea une localităţi. Având în vedere că în momentul de faţo localitatea Todireni nu are acest scor, de peste 65 de puncte, momentan este doar monitorizată şi supravegheată. Dacă ulterior situaţia scapă de sub control sau incidenţa creşte sau cazurile pozitive vor creşte fie şi din cauza prezenţei acestei tulpini britanice, care este extrem de contagioasă, vom lua măsuri”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani. În prezent scorul este de 56 de puncte.

Situaţia din zonă s-a agravat după ce mai multe persoane au participat la un botez. „Aceste cazuri care sunt la nivelul localităţii sunt din cadrul unei familii mai mari, după o petrecere privată, un botez”, a mai spus şefa DSP. Situaţia este una similară cu cea întâlnită la Havârna, la începutul acestui an.

100 de noi cazuri de Covid19

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, 100 de botoşăneni au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2. Astfel, de la debutul pandemiei 12.030 de persoane au fost diagnosticate cu Covid 19. Dintre acestea, 10.723 au reuşit să depăşească boala cu succes, în timp ce 775 sunt încă pozitivi la SARS-CoV-2. Din păcate, 532 de bolnavi au pierdut lupta cu boala.

În afară de Todireni încă două unităţi administrativ teritoriale din judeţ au incidenţe care depăşesc pragul de trei cazuri la mia de locuitori. Este vorba despre municipiul Botoşani cu o rată de infectare de 3,03 şi Stăuceni cu 3,47.

La nivel judeţean indicele este de 1,70.

Deja ai votat!
se încarcă...