Sute de absenţi la simularea celei de a doua probe din cadrul Bacalaureatului

0

În liceele botoşănene a fost susţinută astăzi proba obligatorie a profilului din cadrul simulării Bacalaureatului. Elevii din ultimul an de liceu au avut, în funcţie de profil, probă scrisă la matematică sau istorie.

Din cei 2946 de elevi din clasele a XII-a, învățământ liceal de zi, înscriși la proba scrisă de astăzi, au fost prezenți 2.694 de elevi (91,44%). Au absentat 252 de elevi (8,56%). La disciplina Matematică s-au înscris 2.045 de elevi și au absentat 162, iar la Istorie s-au înscris 901 elevi și au absentat 90. Nu au fost elevi eliminați pentru tentativă de fraudă”, a declarat Ana Maria Loghin, inspector şcolar, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Notele obţinute nu pot fi contestate 

Lucrările vor fi corectate până la finele acestei luni. Rezultatele vor fi aduse la cunoștința elevilor și părinților de către profesorii de la clasă, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Rezultatele obținute de elevi la simularea examenului național de bacalaureat nu se vor afișa și nu vor putea fi contestate. La solicitarea elevilor și/sau a părinților notele vor putea fi trecute în catalog.

La nivelul fiecărei unități de învățământ se vor analiza rezultatele obținute, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare.

În organizarea și desfășurarea probelor se aplică toate prevederile legale actualizate, în vigoare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Mâine, 24 martie, elevii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

Deja ai votat!
se încarcă...