Sute de botoşăneni au renunţat la vaccinul AstraZeneca (video)

0

Peste 400 de persoane au anulat sau amânat vaccinarea cu AstraZeneca programată în centre din județul Botoșani, după ce autoritățile au retras un lot considerat suspect, în urmă cu zece zile, potrivit datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit reprezentanţilor instituției, din ziua în care s-au retras dozele din lotul ABV2865, până luni, 22 martie, s-au vaccinat cu acest ser 260 de persoane. Asta în condițiile în care există o capacitate de vaccinare de 60 de persoane pe zi. Cu alte cuvinte, din potenţialul de 660 de persoane care puteau fi imunizate în acest interval de timp, 400 au refuzat deja, până la finele zilei de marţi, cifrele urmând să crească.

„Restul care erau programați în platformă, fie au refuzat, fie au decalat momentul vaccinării. Unii au renunțat pentru că au făcut boala, urmează ca după cele 14 zile să revină. Unii dintre ei au solicitat chiar AstraZeneca la reprogramare”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoşani.

Până în prezent peste 20.000 de botoşăneni au fost vaccinaţi cu prima doză de vaccin, iar peste 8.000 au primit şi a doua doză.

 

Deja ai votat!
se încarcă...