Zilele Asistenței Sociale sărbătorite la Ipotești

0

În luna martie a fiecărui an, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România sărbătorește ”Zilele Asistenţei Sociale” oferind oportunitatea asistenţiilor sociali de a-şi celebra profesia şi de a reafirma munca pe care o desfăşoară  zi de zi în comunitate.

Tema anului 2021 se desfășoară sub egida „EU SUNT PENTRU CĂ NOI SUNTEM! – Consolidarea solidarității sociale și a conectării globale ” şi este  stabilită la nivel mondial  de către Federația Internațională a Asistenților Sociali. Aceasta este prima temă a Agendei Globale 2020-2030 pentru asistență socială și dezvoltare socială –  iar în luna martie, asistenții sociali din întreaga lume se unesc pentru a promova un mesaj comun.
La Botoşani manifestările, care au ajuns la cea de-a  XIII-a ediţie sunt organizate de atructura teritorială a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România. Acestea vor avea loc vineri, 26 martie, începând cu ora  11.30, când va avea loc un atelier de lucru la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu”.

Cea de-a doua parte a evenimentului va avea loc la Lacul cu nuferi din comuna Mihai Eminescu. Vom aborda tema acestui an în conexiune cu opera marelui nostru poet  – născut la Botoșani, Mihai Eminescu. În deschiderea reuniunii de lucru a asistenților sociali, va concerta d-ra Raluca Ursu – câștigătoare a mai multor competiții artistice”, se arată într-un comunicat de presă.

Asistenţii sociali au un rol fundamental în sănătatea fiecărei societăţi

​Campania ZAS a fost instituită pentru a creşte gradul de conştientizare a nevoii de investiţie în servicii sociale de calitate, pentru că astfel pot fi susţinute schimbări sustenabile în vieţile oamenilor.

Asistenţii sociali au un rol fundamental în sănătatea fiecărei societăţi, ei construiesc relaţii profesionale cu persoanele care au nevoie de suport.

Deja ai votat!
se încarcă...